Jelmer's blogs
Jelmer is een foodie bij uitstek. Een voorvechter van authentieke technieken en smaken. Hij heeft een enorme moestuin, gaat op zoek naar de oorsprong van gerechten en ingrediënten en kookt het liefst buiten. Met veel ervaring op het gebied van koken en alles wat daarmee te maken heeft, schrijft hij iedere maand een blog over koken met de Cobb.
-
Gevulde varkenshaas met groene asperges en tomaat
Het wachten is beloond; het is voorjaar! Inmiddels zitten we zelfs al in de zomertijd, waardoor het ’s avonds een stuk langer licht is..Lees meerwoensdag 17 april -
Spinazietaart met spekjes
Wanneer je een moestuin hebt, begint het rond deze tijd van het jaar toch wel écht te kriebelen. Eigenlijk is het meer jeuken. Lees meerwoensdag 13 maart -
Je hele Kerstdiner op de Cobb
De feestdagen staan voor de deur en ruim voor die tijd begint het bij mij dan te kriebelen. Wat ga ik koken met Kerst? Hoeveel gangen? Welke ingrediënten? Omdat je een kerstdiner lang niet altijd...Lees meerdinsdag 11 december -
Lichtgerookte kreeft met botersaus
Sommige ingrediënten hebben een bepaalde reputatie opgebouwd als luxe en exclusief. Vreemd genoeg is dat in veel gevallen niet altijd zo geweest. Lees meerwoensdag 14 november -
Spaanse arroz meloso met eend en paddenstoelen
Het gerecht waar ik het vandaag met je over wil hebben, is voor mij al een tijdje een persoonlijke favoriet. Lees meermaandag 15 oktober -
Buffalo bloemkool
Naast de overdaad aan vlees en vis die doorgaans op de barbecue wordt bereid, is het ook weleens lekker om iets met alleen maar groenten te maken. Vandaag ga ik aan de slag met bloemkool en danLees meerwoensdag 12 september -
Klassieke Italiaanse porchetta
Het is zomervakantietijd. Dat wil zeggen dat je waarschijnlijk ergens in deze maanden een paar weekjes vrij bent, of nog vrij gaat krijgen. Misschien heb je je vakantie zelfs al achter de rug. Hoe danLees meermaandag 6 augustus -
Courgettefrietjes met pittige tomatendip
Voor iedereen die een moestuin heeft, of zelfs voor iedereen die een paar groenteplantjes op z’n balkon heeft staan, is het momenteel hoogseizoen. Lees meerwoensdag 18 juli -
Dumplings met varkensvlees en Chinese kool
Deze keer ga ik in mijn blog een stukje culinaire verdieping zoeken samen met de Cobb. Doorgaans gebruik ik één accessoire om iets te bereiden, maar vandaag gebruik ik er eigenlijk drie! Lees meerdonderdag 7 juni -