Kies je onderwerp

Veelgestelde vragen over de COBB

Heb je een vraag over de COBB, hieronder vind je een antwoord op veelgestelde vragen. Mocht jouw vraag er niet tussen zitten, neem dan zeker contact met ons op via info@cobb.nl of bel naar 0316-745522. Wij helpen je graag verder!

Modellen

De onderdelen van de COBB Supreme zijn niet te bestellen via de webshop. Heb je een nieuw onderdeel voor jouw COBB Supreme nodig, neem dan contact met ons op via info@cobb.nl of bel naar 0316-745522.

De COBB modellen zijn allemaal even groot qua braadoppervlakte. In het verleden was er een grotere COBB, de COBB Supreme. Deze is niet meer leverbaar.

Er is één COBB model op gas. Het nieuwste model is de Premier+ Gas. Zijn voorloper, de Premier Gas, is niet meer leverbaar, maar wordt mogelijk nog wel bij diverse COBB verkooppunten aangeboden.

Het grootste verschil tussen de Premier en de Premier is dat je bij de Premier Air tijdens het koken de temperatuur kunt regelen. In de deksel van de Premier Air zit een luchtregulatiesysteem. Door de gaten van de luchtregulatie grotendeels te sluiten kun je bij gebruik van een CobbleStone de temperatuur laten dalen. Naast de luchtregulatie heeft de COBB Premier Air enkele aantrekkelijke eigenschappen ten opzichte van de Premier en Pro voor nog meer plezier in het gebruik:

  • Het aangepaste ontwerp van deksel en mantel zorgt voor een hogere basistemperatuur.
  • De vuurkamer is uitneembaar voor meer schoonmaakgemak.
  • Het brikettenmandje is steviger uitgevoerd en gaat daardoor langer mee.
Link naar video 

Nee, er zitten geen PFAS of PFOA in de antiaanbaklaag die COBB gebruikt. COBB gebruikt een antiaanbaklaag op de basisplaat die standaard bij alle COBBs geleverd wordt. Ook de bakplaat en de Grillplaat+ zijn voorzien van een antiaanbaklaag. De overige COBB accessoires hebben geen antiaanbaklaag. Mocht je liever geen antiaanbaklaag gebruiken, dan is de RVS basisplaat een goed alternatief.

Er zijn enkele verschillen tussen de COBB Compact en de ‘gewone’ Pro en Premier. De COBB Compact is lager, de mantel is ongeveer 4 centimeter minder hoog. Dit maakt hem extra compact en ideaal als je weinig opbergruimte hebt, bv. in een boot of caravan. Het tweede verschil is dat je een Compact verhoger nodig hebt om de wok, de bakplaat en de BBQ Kit te kunnen gebruiken. De basisplaat, het rooster en de grillplaat+ kunt u wel zo gebruiken.

De COBB Compact is enkele centimeters lager dan de Premier en de Pro. Hierdoor is de afstand tussen de warmtebron en de basisplaat iets kleiner. Uit testen is echter gebleken dat dit maar zeer beperkt effect heeft op de temperatuur van de basisplaat. De COBB basisplaat wordt bij de Compact niet significant heter dan bij het gebruik van de “gewone” COBB Premier of Pro. Omdat de kom minder diep is, heb je wel een Compact verhoger nodig bij het gebruik van de wok en de bakplaat.

Bij de COBB Premier Air is het mogelijk om via het luchtregulatiesysteem in de deksel van de COBB de temperatuur in de COBB enigszins te regelen. Door de gaten in de deksel te sluiten, daalt de temperatuur in de COBB. Door de gaten helemaal te open, stijgt de temperatuur in de COBB. De mate van regelen is afhankelijk van de hoeveelheid briketten die bij aanvang wordt gebruikt en de weeromstandigheden. Bij de COBB Premier+ Gas is de temperatuur te regelen via de knop op het toestel. Bij de overige modellen van COBB, de Premier, de Pro en de Pro Compact, kan de temperatuur van de COBB geregeld worden door de hoeveelheid barbecue briketjes. Hoe meer briketjes hoe hoger de temperatuur. De hoeveelheid briketjes die aangestoken worden, bepalen de warmte tijdens het koken. Het is ook mogelijk tijdens het koken briketjes toe te voegen of weg te halen. Bij het toevoegen van briketjes tijdens het koken duurt het ongeveer 15 minuten voordat de toegevoegde briketjes op temperatuur zijn.

De COBB Pro heeft een metalen mantel die is afgewerkt met een poedercoat laag. De COBB Premier is voorzien van een RVS mantel. Verder zijn de COBB Premier en de COBB Pro exact hetzelfde.

Brandstof

De CobbleStone bestaat voor het overgrote deel uit kokosnootbast, een restproduct uit de voedingsindustrie. Als ontbrander wordt gebruik gemaakt van strontiumnitraat. De CobbleStone is REACH gecertificeerd.

Voor het aansteken van de CobbleStone raden wij het gebruik van een jetflame aansteker aan.

Gebruik je de aluminium wegwerpkom in combinatie met de wok, dan heb je kans dat je de luchttoevoer van de CobbleStone blokkeert. De aluminium wegwerpkom sluit de ruimte tussen de kom en de wok af, waardoor er niet voldoende trek is om de Premier+ Gas goed te laten branden. Je lost dit probleem op door geen aluminium wegwerpkom te gebruiken. Mocht dit probleem blijven bestaan, ook zonder aluminium wegwerpkom, neem dan contact met ons op. Mogelijk is er dan iets anders aan de hand en helpen wij je graag!

Gebruik je de aluminium wegwerpkom in combinatie met de wok, dan heb je kans dat je de luchttoevoer van de CobbleStone blokkeert. De aluminium wegwerpkom sluit de ruimte tussen de kom en de wok af, waardoor er niet voldoende trek is om de CobbleStone goed te laten branden. Je lost dit probleem op door geen aluminium wegwerpkom te gebruiken. Mocht dit probleem blijven bestaan, ook zonder aluminium wegwerpkom, neem dan contact met ons op. Mogelijk is er dan iets anders aan de hand en helpen wij je graag!

Wij raden het af om de CobbleStone zelf te doven. De CobbleStone kan nog erg heet zijn als je klaar bent met koken. Bij een te snelle afkoeling van de CobbleStone, bv. door water toe te voegen, kunnen er gloeiende stukjes van de Cobblestone afspringen of kan er stoom ontstaan. Dit kan een gevaarlijke situatie opleveren. Laat de CobbleStone in de COBB, zonder basisplaat, deksel en/ of accessoires, op een veilige plek, buiten bereik van kinderen en huisdieren, uitbranden. Daarna kan de CobbleStone weggegooid worden bij het restafval.

Een CobbleStone geeft ongeveer 2 uur lang een constante warmte af. Daarna daalt de temperatuur. Afhankelijk van de weersomstandigheden is de CobbleStone na 3-4u helemaal uitgebrand. Controleer voor het weggooien van de CobbleStone altijd of de briket helemaal opgebrand is en geen warmte meer afgeeft.

De CobbleStone kan eenmalig gebruikt worden. De CobbleStone brandt helemaal op en kan niet opnieuw aangestoken of hergebruikt worden.

Het is wel mogelijk de CobbleStone te halveren. Dit heeft alleen effect op de temperatuur van de CobbleStone, minder op de brandduur. Wil je weten hoe je een CobbleStone halveert, bekijk dan deze video.

Er is één soort CobbleStone en deze brandt ruim 2 uur. Een minder lang brandende CobbleStone is er niet. Het is wel mogelijk de CobbleStone te halveren. Dit heeft echter alleen effect op de temperatuur van de CobbleStone, nauwelijks op de brandduur. Wil je weten hoe je een CobbleStone halveert, bekijk dan deze video.

De CobbleStone brandt ruim 2 uur. Het kan zijn dat je eerder klaar bent. Verwijder dan de basisplaat of gebruikte accessoire en laat de COBB op een veilige plek, buiten bereik van kinderen en huisdieren, uitbranden. Als de CobbleStone helemaal afgekoeld is, kun je met de bijgeleverde handgreep het brikettenmandje met CobbleStone verwijderen en de opgebrande CobbleStone weggooien bij het restafval.

REACH is een Europese verordening over de productie van en handel in chemische stoffen. Het beschrijft waar bedrijven zich aan moeten houden. REACH staat voor: Registratie, Evaluatie, Autorisatie en restrictie van Chemische stoffen. Deze verordening geldt voor alle landen van de Europese Unie en dus ook Nederland. De CobbleStone is hoofdzakelijk gemaakt van kokosnootbast, een natuurlijk product, maar bevat ook enkele chemische middelen voor de ontbranding. REACH heeft als doel een veilig gebruik van chemische stoffen. Daarom zijn alle bestandsdelen van de CobbleStone uitvoerig getest en goedgekeurd volgens REACH. De CobbleStone is vooralsnog de enige snelstartende briket met een volledige REACH certificering.

De losse barbecue briketjes zijn zeer geschikt wanneer je gerechten bereidt op een lage temperatuur. Door de hoeveelheid briketjes aan te passen, kun je de temperatuur van de COBB regelen.

Je hebt slechts één CobbleStone nodig en jouw COBB BBQ is binnen 3 minuten op temperatuur. De CobbleStone geeft veel warmte af en is daarom zeer geschikt als je een hoge temperatuur nodig heeft voor de bereiding van jouw gerecht.

Je kunt als brandstof voor de COBB barbecuebriketjes of de COBB CobbleStone gebruiken. Met de CobbleStone is de COBB BBQ binnen 3 minuten op temperatuur. Als je gebruik maakt van aanmaakblokjes en briketjes, duurt het opwarmen ongeveer 15 minuten.

Gebruik

  • Laat de pizzasteen minimaal 20 minuten voorverwarmen. Is het buiten kouder of waait het, verwarm dan 30 minuten voor.
  • Zorg dat het deeg van de bodem niet te dik is. Hoe dunner het deeg, hoe beter de steen het vocht kan onttrekken, hoe knapperiger de bodem.
  • Strooi wat polenta of bloem op de steen voordat je de pizza op de pizzasteen legt. Dit voorkomt plakken.
Eet smakelijk!

Je kunt een gietijzeren pan gebruiken op de COBB. Het is wel belangrijk dat de pan én de inhoud van de pan samen niet meer wegen dan 4kg. Zou je een zwaardere pan met inhoud gebruiken, dan is er te weinig afstand tussen de hete kom en de kunststof topring van de mantel. Dit kan het smelten van de topring tot gevolg hebben. Controleer voor je met de gietijzeren pan aan de slag gaat of de rubbertjes van de topring op de juiste plek zitten en in goede staat zijn.

Je kunt de pizzasteen ook in een keukenoven gebruiken of in een andere BBQ. Het is wel belangrijk dat je de hete pizzasteen niet snel laat afkoelen door deze bv. op een granieten aanrechtblad te leggen of onder te dompelen in water. De kans is dan groot dat de steen breekt.

Bij de Premier Air is voor een losse vuurkamer gekozen omdat deze makkelijker schoon te maken is.

De wok is gemaakt van RVS en heeft een dikke bodem. Daarmee verschilt de COBB wok wezenlijk van de plaatstalen wok zoals je die in Chinese restaurants ziet. Door dit ontwerp heeft de COBB wok tijd nodig heeft om op temperatuur te komen. Ook zal de COBB wok niet de hoge temperatuur halen die je behaalt met een stalen wok.

De dekselhouder is geschikt voor de Premier, de Pro en de Pro Compact. Omdat de Premier Air en de Premier+ Gas een andere knop hebben, vallen deze deksels niet goed in de dekselhouder. Voor deze modellen is de dekselhouder dan ook niet geschikt.

Net als alle andere BBQ’s kan de COBB niet binnen gebruikt worden. Bij de verbranding van houtskool (en gas) komt koolstofmonoxide vrij, waardoor binnen gebruik gevaarlijk is.

Je kunt zeker een rookplankje gebruiken in de COBB! Het rookplankje werkt het beste als je het rechtstreeks voorverwarmd op de Grillplaat+. Als het plankje heet is, draai je het om en leg je je ingrediënten op de verwarmde kant van het plankje. Gebruik zowel voor het voorverwarmen als voor het roken zelf de deksel voor het beste resultaat.

De rotisserie kan zonder basisplaat gebruikt worden. Hou er wel rekening mee dat het vet dat vrijkomt zonder gebruik van de basisplaat rechtstreeks in de CobbleStone valt, wat rook en vlammen tot gevolg heeft. Wil je rook- en vlamvrij de rotisserie gebruiken, dan adviseren wij het gebruik van de basisplaat.

Om goed zijn werk te kunnen doen moet de pizzasteen heet zijn. Door de pizzasteen op het rooster te leggen, kan de pizzasteen door en door heet worden.

Na het koken is het belangrijk om de gebruikte basisplaat of accessoire van de COBB af te halen. Met behulp van het handvat kun je de hete plaat veilig van de COBB verwijderen. Het handvat kan tevens gebruikt worden om het brikettenmandje uit de COBB te halen.

Kenmerkend voor de COBB is dat je, behalve met de BBQ kit, altijd indirect grilt. Het voordeel van indirect grillen is dat er geen vlammen en rookontwikkeling ontstaat. Door het rooster op de basisplaat te leggen,  gril je ook bij het rooster indirect. Zou je het rooster direct op de kom liggen, dan gril je rechtstreeks boven de CobbleStone en is de kans groot dat er vlammen en rook ontstaat.

Gebruik je de aluminium wegwerpkom in combinatie met de wok, dan heb je kans dat je de luchttoevoer van de CobbleStone blokkeert. De aluminium wegwerpkom sluit de ruimte tussen de kom en de wok af, waardoor er niet voldoende trek is om de Premier+ Gas goed te laten branden. Je lost dit probleem op door geen aluminium wegwerpkom te gebruiken. Mocht dit probleem blijven bestaan, ook zonder aluminium wegwerpkom, neem dan contact met ons op. Mogelijk is er dan iets anders aan de hand en helpen wij je graag!

Gebruik je de aluminium wegwerpkom in combinatie met de wok, dan heb je kans dat je de luchttoevoer van de CobbleStone blokkeert. De aluminium wegwerpkom sluit de ruimte tussen de kom en de wok af, waardoor er niet voldoende trek is om de CobbleStone goed te laten branden. Je lost dit probleem op door geen aluminium wegwerpkom te gebruiken. Mocht dit probleem blijven bestaan, ook zonder aluminium wegwerpkom, neem dan contact met ons op. Mogelijk is er dan iets anders aan de hand en helpen wij je graag!

Als de pizzasteen niet schoon en droog opgeborgen wordt, kan het voorkomen dat er schimmel ontstaat. Als je de volgende instructie volgt, verdwijnt de schimmel als sneeuw voor de zon. Meng een scheutje azijn met ca. een theelepel zuiveringszout (baking soda) totdat het mengsel een pasta-achtige consistentie heeft bereikt. Smeer de schimmel in met deze pasta door middel van een borstel. Reinig de steen zoals je normaal zou doen met een vochtige doek. Laat de steen goed drogen. Eenmaal droog, plaats de steen dan in de oven of COBB en verwarm deze gedurende 20 minuten tot +-180'C. Schimmel is over het algemeen alleen bestand tegen temperaturen tot 60'C, dus die wordt daarmee gedood. Het gebruik van typische huishoudmiddelen zoals bleekmiddel en wasmiddel wordt afgeraden aangezien de pizzasteen poreus is en deze dergelijke chemicaliën kan absorberen. Om te voorkomen dat de schimmel terugkomt is het belangrijk om de pizzasteen schoon en droog op te bergen. Is de pizzasteen nog iets vochtig, laat deze dan eerst aan de lucht drogen voordat je hem opbergt.

Standaard wordt de COBB geleverd met een brikettenmandje ter grootte van de CobbleStone. Dit brikettenmandje gebruik je als je indirect wilt grillen met de COBB. Je kunt zowel de CobbleStone als ook briketjes gebruiken in het brikettenmandje. Er is nog een brikettenmandje, namelijk het brikettenmandje dat geleverd wordt bij de BBQ kit. Dit brikettenmandje is groter. Bij de BBQ kit gril je direct, boven de briketten. Door bij de BBQ Kit gebruik te maken van een groter brikettenmandje, kun je de briketten beter verspreiden. Hierdoor gril je over een groter oppervlak direct boven het vuur. Bij het brikettenmandje van de BBQ kit raden wij het gebruik van briketten aan. Dit omdat je deze goed kunt verspreiden over het gehele brikettenmandje.  

De COBB BBQ kit wordt standaard geleverd met een of twee set rubbertjes. Deze rubbertjes zijn ter vervanging van de rubbertjes in de topring van jouw COBB. Afhankelijk van de uitvoering heeft jouw COBB drie of vier rubbertjes in de topring. Omdat de COBB tijdens het gebruik van de BBQ kit heter wordt door het vergrote brikettenmandje, is het verstandig om de rubbertjes in de topring te vervangen door de bijgeleverde nieuwe rubbertjes. Je weet dan zeker dat de rubbertjes is goede staat zijn als je de BBQ kit gaat gebruiken.

De kunststof ring is voorzien van 3 of 4 rubbertjes. Deze rubbertjes zorgen voor voldoende afstand tussen de hete binnenkom en de niet hittebestendige zwarte kunststof topring op de mantel. Als de rubbertjes niet op de juiste plek zitten, niet aanwezig zijn of door veelvuldig gebruik van de COBB zijn versleten, dan is er onvoldoende afstand tussen de hete binnenkom en de kunststof ring. Hierdoor kan de ring (gedeeltelijk) gaan smelten. Is dit bij jou het geval, neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder!

De mantel van de COBB wordt niet heet. Dit komt omdat de binnenkom geen contact maakt met de buitenkant/ mantel van de COBB. Je kunt de COBB daarom verplaatsen tijdens het gebruik. De bodem van de COBB kan wel warm worden, maar doordat de COBB op rubber voetjes staat, kan hij op iedere ondergrond geplaatst worden.

Wij adviseren om de aluminium wegwerpkommen maar één keer te gebruiken. Tijdens het koken valt er vet in de kom en dit komt tussen de groeven van de aluminium kom terecht. Als je de kom meerdere keren gebruikt, loop je kans dat het achtergebleven vet in de aluminium wegwerpkom vlam vat bij het opnieuw aansteken van de COBB.

Het COBB rooster gebruik je altijd in combinatie met de basisplaat. Het rooster komt bovenop de basisplaat.

Het is hoogstwaarschijnlijk niet zo dat de kom lekt, maar er is iets anders aan de hand. Het ‘lekken’ van de kom kan met een paar tips voorkomen worden. In de kom zit een lasnaad. Deze lasnaad bevindt zich rondom de binnenste ring van de kom en is niet waterdicht. Wanneer er teveel water in de kom gegoten wordt, loopt het water door de lasnaad naar de ruimte onder de briketten. Dat is niet de bedoeling. Gebruik daarom maximaal 150ml water (minder als er nog aardappelen en/of groente wordt toegevoegd). Een ander belangrijk advies is om het water rustig in de kom te gieten. Gaat dit te snel of te ‘slordig’, dan bestaat de kans dat er ook al water door de lasnaad komt.

Bij de COBB Premier Air is het mogelijk om via het luchtregulatiesysteem in de deksel van de COBB de temperatuur in de COBB enigszins te regelen. Door de gaten in de deksel te sluiten, daalt de temperatuur in de COBB. Door de gaten helemaal te open, stijgt de temperatuur in de COBB. De mate van regelen is afhankelijk van de hoeveelheid briketten die bij aanvang wordt gebruikt en de weeromstandigheden. Bij de COBB Premier+ Gas is de temperatuur te regelen via de knop op het toestel. Bij de overige modellen van COBB, de Premier, de Pro en de Pro Compact, kan de temperatuur van de COBB geregeld worden door de hoeveelheid barbecue briketjes. Hoe meer briketjes hoe hoger de temperatuur. De hoeveelheid briketjes die aangestoken worden, bepalen de warmte tijdens het koken. Het is ook mogelijk tijdens het koken briketjes toe te voegen of weg te halen. Bij het toevoegen van briketjes tijdens het koken duurt het ongeveer 15 minuten voordat de toegevoegde briketjes op temperatuur zijn.

Ja, er kan maximaal 150 ml vocht in de kom.

In de COBB kun je bakvormen gebruiken die geschikt zijn voor een oven. De bakvorm moet op het COBB rooster geplaatst worden en niet rechtstreeks op de basisplaat. Voor het beste bakresultaat is het verstandig om een bakvorm te kiezen met een kleinere diameter dan het COBB rooster. Zo ben je verzekerd van een goede garing van je baksel.

Ja, de mantel van de COBB bbq wordt tijdens het gebruik niet heet. Je kunt de COBB daarom tijdens het gebruik oppakken en verplaatsen.

De COBB Premier en Pro is geschikt voor 2 tot 4 personen.

Met de COBB barbecue je altijd indirect, behalve als je de BBQ Kit gebruikt. Bij indirect grillen maakt het vlees geen rechtstreeks contact met de briketten. Dit is gezonder dan direct barbecueën omdat de kans op aanbranden van het vlees veel kleiner is.

Ja, met de COBB kun je naast grillen, bakken, braden en wokken ook roken. Om te roken heb je houtsnippers, rookmot of rookpellets nodig. Wil je meer weten over het roken met de COBB, kijk dan hier!

Nee, je mag nooit alleen de deksel op de COBB barbecue plaatsen. Er moet altijd een bakplaat of andere accessoire op de COBB liggen voordat je de deksel erop plaatst.

Recepten

Ja, er zijn drie COBB kookboeken vol met gerechten voor de COBB barbecue. In deze kookboeken wordt per gerecht aangegeven hoeveel briketjes je moet gebruiken en welke COBB accessoire je nodig heeft.

Schoonmaken

Als de pizzasteen niet schoon en droog opgeborgen wordt, kan het voorkomen dat er schimmel ontstaat. Als je de volgende instructie volgt, verdwijnt de schimmel als sneeuw voor de zon. Meng een scheutje azijn met ca. een theelepel zuiveringszout (baking soda) totdat het mengsel een pasta-achtige consistentie heeft bereikt. Smeer de schimmel in met deze pasta door middel van een borstel. Reinig de steen zoals je normaal zou doen met een vochtige doek. Laat de steen goed drogen. Eenmaal droog, plaats de steen dan in de oven of COBB en verwarm deze gedurende 20 minuten tot +-180'C. Schimmel is over het algemeen alleen bestand tegen temperaturen tot 60'C, dus die wordt daarmee gedood. Het gebruik van typische huishoudmiddelen zoals bleekmiddel en wasmiddel wordt afgeraden aangezien de pizzasteen poreus is en deze dergelijke chemicaliën kan absorberen. Om te voorkomen dat de schimmel terugkomt is het belangrijk om de pizzasteen schoon en droog op te bergen. Is de pizzasteen nog iets vochtig, laat deze dan eerst aan de lucht drogen voordat je hem opbergt.

Alle RVS onderdelen van de COBB barbecue zijn vaatwasserbestendig.

Je kunt de COBB BBQ het beste schoonmaken met warm water en afwasmiddel. De COBB is extra makkelijk schoon te maken als hij nog een beetje warm is. Alle RVS onderdelen kunnen ook in de vaatwasser.

Losse onderdelen

Nee, dat is niet mogelijk. De mantel van de Premier+ Gas kan niet gebruikt worden om een COBB-model op briketten om te bouwen. De COBB Premier+ Gas wordt heter dan de COBB op briketten. Zou je hierbij bijvoorbeeld de deksel van de briketten COBB gebruiken, dan raakt de knop oververhit.

De onderdelen van de COBB Premier+ Gas zijn nog niet te bestellen via de webshop. Heb je een nieuw onderdeel van jouw COBB Premier+ Gas nodig, neem dan contact met ons op via info@cobb.nl of bel naar 0316-745522.

Hoe lang rubbers van de topring meegaan is afhankelijk van hoe vaak je je COBB gebruikt, hoe heet je je COBB stookt en hoe je je COBB opbergt? Gebruik je je COBB regelmatig en stook je de temperatuur goed op doordat je bv. gebruik maakt van de BBQ kit, dan zullen jouw rubbertjes sneller slijten. Controleer met enige regelmaat de staat van je rubbertjes. Zijn de rubbertjes ingedeukt en is er beperkte afstand tussen de kom en de topring, dan zijn je rubbertjes toe aan vervanging.

Heb je al een COBB op briketten en wil je graag een COBB op gas? Dan is de Premier+ Gas het model voor jou. Het is niet mogelijk om een losse gas mantel te kopen en deze te gebruiken voor jouw briketten COBB. Dit omdat niet alleen de mantel van de Premier+ Gas, maar ook de deksel anders is. Zou je de deksel van jouw briketten COBB op de Premier+ Gas mantel gebruiken, dan heb je kans dat je jouw COBB oververhit. Je kunt wel alle accessoires van jouw ronde briketten COBB op de Premier+ Gas gebruiken.

Nee, er zitten geen PFAS of PFOA in de antiaanbaklaag die COBB gebruikt. COBB gebruikt een antiaanbaklaag op de basisplaat die standaard bij alle COBBs geleverd wordt. Ook de bakplaat en de Grillplaat+ zijn voorzien van een antiaanbaklaag. De overige COBB accessoires hebben geen antiaanbaklaag. Mocht je liever geen antiaanbaklaag gebruiken, dan is de RVS basisplaat een goed alternatief.

Standaard wordt de COBB geleverd met een brikettenmandje ter grootte van de CobbleStone. Dit brikettenmandje gebruik je als je indirect wilt grillen met de COBB. Je kunt zowel de CobbleStone als ook briketjes gebruiken in het brikettenmandje. Er is nog een brikettenmandje, namelijk het brikettenmandje dat geleverd wordt bij de BBQ kit. Dit brikettenmandje is groter. Bij de BBQ kit gril je direct, boven de briketten. Door bij de BBQ Kit gebruik te maken van een groter brikettenmandje, kun je de briketten beter verspreiden. Hierdoor gril je over een groter oppervlak direct boven het vuur. Bij het brikettenmandje van de BBQ kit raden wij het gebruik van briketten aan. Dit omdat je deze goed kunt verspreiden over het gehele brikettenmandje.  

De COBB BBQ kit wordt standaard geleverd met een of twee set rubbertjes. Deze rubbertjes zijn ter vervanging van de rubbertjes in de topring van jouw COBB. Afhankelijk van de uitvoering heeft jouw COBB drie of vier rubbertjes in de topring. Omdat de COBB tijdens het gebruik van de BBQ kit heter wordt door het vergrote brikettenmandje, is het verstandig om de rubbertjes in de topring te vervangen door de bijgeleverde nieuwe rubbertjes. Je weet dan zeker dat de rubbertjes is goede staat zijn als je de BBQ kit gaat gebruiken.

De kunststof ring is voorzien van 3 of 4 rubbertjes. Deze rubbertjes zorgen voor voldoende afstand tussen de hete binnenkom en de niet hittebestendige zwarte kunststof topring op de mantel. Als de rubbertjes niet op de juiste plek zitten, niet aanwezig zijn of door veelvuldig gebruik van de COBB zijn versleten, dan is er onvoldoende afstand tussen de hete binnenkom en de kunststof ring. Hierdoor kan de ring (gedeeltelijk) gaan smelten. Is dit bij jou het geval, neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder!

Ja, alle onderdelen van de COBB barbecue zijn los verkrijgbaar en dus makkelijk te vervangen als dat nodig is. Alle losse onderdelen vind je hier.

Allerlei

Nee, er zitten geen PFAS of PFOA in de antiaanbaklaag die COBB gebruikt. COBB gebruikt een antiaanbaklaag op de basisplaat die standaard bij alle COBBs geleverd wordt. Ook de bakplaat en de Grillplaat+ zijn voorzien van een antiaanbaklaag. De overige COBB accessoires hebben geen antiaanbaklaag. Mocht je liever geen antiaanbaklaag gebruiken, dan is de RVS basisplaat een goed alternatief.

Standaard wordt de COBB geleverd met een brikettenmandje ter grootte van de CobbleStone. Dit brikettenmandje gebruik je als je indirect wilt grillen met de COBB. Je kunt zowel de CobbleStone als ook briketjes gebruiken in het brikettenmandje. Er is nog een brikettenmandje, namelijk het brikettenmandje dat geleverd wordt bij de BBQ kit. Dit brikettenmandje is groter. Bij de BBQ kit gril je direct, boven de briketten. Door bij de BBQ Kit gebruik te maken van een groter brikettenmandje, kun je de briketten beter verspreiden. Hierdoor gril je over een groter oppervlak direct boven het vuur. Bij het brikettenmandje van de BBQ kit raden wij het gebruik van briketten aan. Dit omdat je deze goed kunt verspreiden over het gehele brikettenmandje.  

De COBB BBQ kit wordt standaard geleverd met een of twee set rubbertjes. Deze rubbertjes zijn ter vervanging van de rubbertjes in de topring van jouw COBB. Afhankelijk van de uitvoering heeft jouw COBB drie of vier rubbertjes in de topring. Omdat de COBB tijdens het gebruik van de BBQ kit heter wordt door het vergrote brikettenmandje, is het verstandig om de rubbertjes in de topring te vervangen door de bijgeleverde nieuwe rubbertjes. Je weet dan zeker dat de rubbertjes is goede staat zijn als je de BBQ kit gaat gebruiken.

Wij zijn officieel importeur van het merk COBB in de Benelux. We werken alleen samen met online en fysieke verkooppunten die door ons zijn aangesteld en geautoriseerd. Onze verkooppunten vind je op deze website. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op of met het dichtstbijzijnde officiële verkooppunt.

Bestelproces

Om je bestelling goed te verwerken, hebben wij van jou een aantal gegevens nodig. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor een goede afwikkeling van jouw bestelling. Kijk hier voor onze hele AVG policy.

Heb je vragen over je account of wil je deze verwijderen. Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Liever persoonlijk contact, neem dan rechtstreeks contact op met onze klantenservice. Dit kan door te bellen naar 0316 - 745522 of een mail te sturen naar info@cobb.nl Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

Geen probleem. Rechts op het inlogscherm kun je klikken ‘inloggen’ rechts bovenin je scherm. In het versvolgscherm kun je via ‘wachtwoord vergeten’ een nieuw wachtwoord aanmaken.

Wij helpen je graag! Vul het contactformulier in of neem rechtstreeks contact op met onze klantenservice. Dit kan door te bellen naar 0316 - 745522 of te mailen naar info@cobb.nl Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

Wij helpen je graag! Vul het contactformulier in of neem rechtstreeks contact op met onze klantenservice. Dit kan door te bellen naar 0316 - 745522 of een mail te sturen naar info@cobb.nl Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

Je kunt een eigen account aanmaken als je een bestelling plaatst. Met een eigen account kun je gemakkelijk je gegevens beheren en indien gewenst aanpassen.

Met een eigen account kun je eenvoudig je gegevens beheren en indien gewenst tussentijds aanpassen. Ook kun je vorige bestellingen inzien.

Je hebt altijd het recht om binnen 14 dagen na ontvangst jouw bestelling zonder opgave van redenen te herroepen. Dit kan per e-mail, per post of door gebruik te maken van het herroepingsformulier. Tijdens deze termijn moet er door jou zorgvuldig zijn omgegaan met het product en de verpakking. Nadat je hebt vermeld dat je de overeenkomst herroept, heb je 14 dagen de tijd om de artikelen retour te zenden, indien redelijkerwijs mogelijk in de originele verpakking. De verzendkosten voor het terugsturen komen voor jouw rekening. Wij zullen het aankoopbedrag, inclusief eventuele verzendkosten voor de heenzending, zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping terugstorten. Wij betalen terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je hebt betaald. Wij mogen wachten met terugbetalen tot wij de goederen hebben teruggekregen, of totdat je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Jij bent aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Zodra het product in goede orde bij ons binnen is, zullen wij binnen 14 dagen jouw aankoopbedrag inclusief verzendkosten terugstorten. Deze betaling geschiedt op het door jouw gebruikte bankrekeningnummer. De verzendkosten voor retour zijn voor eigen rekening.

De kosten voor het retourneren van jouw bestelling zijn voor jouw rekening.

Het kan voorkomen dat je jouw bestelling wilt retourneren. Dat kan, binnen 30 dagen na ontvangst van jouw bestelling. Stuur de artikelen in de originele verpakking en goed verpakt retour aan: COBB Benelux p/a Cocon Edisonstraat 65 7006 RB Doetinchem Vermeld middels een bijgesloten briefje duidelijk je naam, adres en ordernummer. 

PostNL zal het pakket nogmaals bij je aanbieden op een ander tijdstip. Jouw pakket wordt niet bij de buren afgeleverd.

In de winkelwagen kun je een afleveradres invullen. Dit kan een ander adres zijn dan het factuuradres.

Via de mail krijg je van ons een track en trace nummer. Hiermee kun je zien wanneer je bestelling wordt aangeboden.

Voor bezorging binnen Nederland werken wij met PostNL. Voor bezorgingen buiten Nederland werken wij met de DPD. Afhalen van je bestelling is niet mogelijk.

Als je op werkdagen bestelt voor 16 uur, dan wordt jouw bestelling nog dezelfde dag verzonden. Bestellingen in het weekend of op feestdagen worden de eerstvolgende werkdag verzonden.

Er zijn verschillende betaalmogelijkheden. Dit zijn:

  1. iDEAL
  2. Bancontact

Bij COBB Benelux is het niet mogelijk om te betalen met een cadeaubon of een VVV cadeaukaart.

COBB Benelux doet er alles aan om het betaalproces zo veilig mogelijk te laten verlopen. Alle communicatie tussen jou, onze webshop en het betaalsysteem loopt via een beveiligde verbinding. COBB Benelux laat het betalingsverkeer uitvoeren door de betrouwbare betalingsprovider Mollie.

Als je bent ingelogd in jouw account of je hebt een account aangemaakt tijdens het bestellen, dan ontvang je de factuur automatisch digitaal.

Ja, de btw wordt apart vermeld op jouw factuur. Op de website worden alle prijzen inclusief btw weergegeven.

De algemene voorwaarden vind je hier.

Er zit 2 jaar garantie op de COBB, maar hij gaat natuurlijk veel langer mee!

Heb je binnen een uur geen bevestiging van ons ontvangen en staat er ook niets in jouw account, neem dan contact op met onze klantenservice. Dit kan door te bellen naar 0316 - 74 55 22 of een mail te sturen naar info@cobb.nl. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Heb je geen account en zit de bevestiging ook niet in je spambox, neem dan ook contact met ons op.

Heb je een vraag over de COBB, neem dan contact met ons op. Dit kan door een mail te sturen naar info@cobb.nl of te bellen naar 0316 - 74 55 22. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

Een COBB bestelling plaatsen is heel eenvoudig. Druk bij het gewenste product op de "In winkelmand" button en volg de aanwijzingen op je scherm.