HOe zit de COBB in elkaar?

De COBB bestaat uit een RVS kom, die met behulp van rubbertjes in een mantel hangt. De kom wordt heet tijdens het koken, maar dankzij de rubber verbindingsstukjes wordt de omringende mantel niet heet. Omdat de mantel niet heet wordt, kun je de COBB overal neerzetten. De mantel heeft antislipvoetjes, zodat de COBB stabiel staat. De voetjes zijn bovendien van zacht rubber zodat ze geen schade geven aan de ondergrond.

Op de bodem van de kom zit een ring. Hierin past het uitneembare brikettenmandje. Daarin plaats je de CobbleStone briket of barbecuebriketten. Op de kom plaats je de accessoire waarop je kookt. Elke COBB wordt geleverd met een basisplaat en een handgreep waarmee je de basisplaat kunt verwijderen.

Hoet zit de COBB in elkaar?

Tijdens het koken kun je de COBB afsluiten met de deksel. Die is gemaakt van roestvast staal en heeft een vuurvaste knop. De deksel zorgt ervoor dat de COBB energiezuinig is: er gaat weinig warmte verloren. Boven in de deksel zitten een paar gaatjes, zodat de lucht binnen in de COBB kan blijven circuleren.

Losse onderdelen van de COBB

Alle onderdelen van de COBB zijn los verkrijgbaar en dus indien nodig te vervangen. Kijk hier voor een overzicht van alle losse onderdelen. Let op: Heb je een model COBB dat al wat ouder is, controleer dan eerst in de winkel of het onderdeel dat je wilt vervangen goed op jouw COBB past.