Hoe werkt de COBB?

Met de COBB barbecue je altijd indirect. Het vet van het vlees of de vis dat vrijkomt, wordt opgevangen in de kom van de COBB en komt dus niet in het vuur terecht. Hierdoor ontstaan er geen vlammen en rook. De COBB werkt op barbecuebriketjes of op de CobbleStone. De COBB is met de Cobble Stone al in een paar minuten heet en klaar voor gebruik. En het bijzondere is: de onderkant van de COBB wordt niet heet. Kook je liever op gas? Dan is er de COBB Premier+ Gas barbecue.

Welke brandstof gebruik je?

De ideale brandstof is de CobbleStone, een zuinige briket van natuurlijke materialen. Je kunt hem zo aansteken, zonder aanmaakblokjes of brandvloeistof te gebruiken. Veilig de bbq aansteken dus! De Cobble Stone is binnen enkele minuten heet, brandt ongeveer twee uur en houdt daarbij een constante temperatuur.

Je kunt de COBB ook met gewone bbq briketjes gebruiken. Het warm worden van de barbecue vraagt dan wel iets meer tijd, ongeveer 15 minuten. Voordeel is dat je zelf met het aantal briketjes de temperatuur kunt bepalen.

Nieuw in de collectie is de COBB Premier+ Gas. Deze compacte, veelzijdige COBB op gas is op uiteenlopende typen gasflessen aan de sluiten. Je kunt de COBB Premier+ Gas aansluiten op een grote gasfles, een Campingaz fles en kleine gasflesjes met een schroefdraad.

In de onderstaande video zie je op welke gasflessen je de COBB Premier+ Gas kan aansluiten.

Let op! De COBB is een barbecue en alleen geschikt voor gebruik buiten.

Varkenshaas BBQ Groene Asperges COBB

Hoe regel je de temperatuur van de Cobb?

Wil je tijdens het koken de temperatuur van je COBB kunnen regelen? Dat kan met de Cobb Premier Air. Door de gaten van de luchtregulatie grotendeels te sluiten kun je de temperatuur in de COBB laten dalen. Door de gaten weer te openen, stijgt de temperatuur.

Bij de overige briketten modellen kun je de temperatuur bepalen voordat je met de COBB begint. Een CobbleStone geeft een hoge temperatuur af. Wil je een lagere temperatuur, dan kun je gebruik maken van barbecue briketjes. De hoeveelheid briketjes bepaalt de temperatuur. Hoe minder briketjes, hoe lager de temperatuur.

Bij de COBB Premier+ Gas kun je eenvoudig de temperatuur regelen door aan de knop te draaien.

Houd er rekening mee dat de buitentemperatuur invloed heeft op de binnentemperatuur van de COBB. Gebruik bij kouder weer een briketje extra of zet het gas iets hoger!

Wat moet je weten als je met de Cobb aan de slag gaat?

  • Controleer voor het gebruik of de 3 rubbertjes in de COBB ring op de juiste plek zitten. Let op! Deze rubbertjes zijn geen verpakkingsmateriaal, maar onderdeel van de COBB!
  • Leg de basisplaat of COBB accessoire pas op de COBB als de vlammen weg zijn en de CobbleStone of briketten grijs zijn.
  • Leg nooit de deksel zonder basisplaat of accessoire op de COBB. Dit om oververhitting van de deksel en knop te voorkomen.
  • Haal na het grillen de basisplaat of accessoire(s) en de deksel van de COBB.