Roken met de COBB

vrijdag 6 augustus

De COBB kun je als rookoven gebruiken. Roken met de COBB is heel eenvoudig, zeker als je gebruik maakt van rookpellets. Je kunt roken met de bakplaat of met de basisplaat en het rooster.

Rookpellets

Rookpellets zijn korrels van samengeperst hout. Het voordeel van het gebruik van rookpellets voor het roken is dat je deze pellets, in tegenstelling tot bijvoorbeeld houtsnippers, niet van te voren hoeft te weken.

Hoe gebruik je rookpellets op de COBB?

Om te kunnen roken op de COBB heb je naast rookpellets ook zilverfolie nodig. Vouw van zilverfolie een zakje van ongeveer 7 bij 7 cm. Laat een zijde open. Vul via de open zijde het zakje met een handjevol rookpellets. Sluit vervolgens het zakje. Prik bovenin het zakje één gaatje.

Leg het zakje op de CobbleStone of briketten en leg de bakplaat of de basisplaat en het rooster op de COBB. Leg , dat wat je wilt roken en de deksel op de COBB. Na ongeveer 5 minuten begint de COBB te roken.

Roken met de Premier+ Gas

Wil je roken op de Premier+ Gas, dat kan. Leg dan het zakje met rookpellets op de brander. Let op! Er kan alleen gerookt worden op de laagste gasstand. Zet je de gasbrander hoger, dan heb je kans dat het zakje verbrandt.

Smaken rookpellets

Er zijn diverse soorten rookpellets met ieder een eigen smaak. Bekijk ze hier https://www.cobb.nl/rookpellets-jack-daniels/