Ingrediënten
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 125 gr maiskorrels
  • Topping naar keuze: kruiden, zout of suiker

Popcorn van de COBB

Aantal personen: 4 15 min Wokken

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een halve CobbleStone of 5 briketjes. Je kunt voor dit recept ook de restwarmte van de CobbleStone gebruiken als je al gekookt hebt.
  • Leg, als de CobbleStone grijs is, de wok en de deksel op de COBB en laat deze minimaal 5 minuten opwarmen.
  • Giet 2 eetlepels olijfolie in de wok. Gebruik twee maiskorrels om de temperatuur te meten. Leg de twee maiskorrels in de wok en leg de deksel terug op de COBB. Zodra de twee maiskorrels beginnen te knallen, is de olie heet genoeg om de mais te poffen.
  • Voeg 1/2 kopje maiskorrels toe en plaats de deksel op de COBB. De popcorn is klaar als er geen maiskorrels meer knallen.
  • Serveer de popcorn in een schaal, bestrooid met jouw topping naar keuze.
  • Wil je nog meer popcorn maken, herhaal dan de stappen vanaf de olie in de wok.

Geniet ervan!