Ingrediënten
  • 5 briketten
  • 700gr aardappelschijfjes
  • 1 ui
  • 200ml créme fraîche
  • handvol gesneden peterselie
  • 100gr geraspte oude kaas
  • 1 grote plak filodeeg
  • 2 eieren
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Aardappeltaart

80 minuten Bakken
Extra benodigdheden
  • 5 briketjes

Bereiding

  • Steek de Cobb aan met 5 briketjes en 2 aanmaakblokjes. Vet de bakplaat in met olijfolie. Bedek de bakplaat met het filodeeg. Laat een deegrandje van ongeveer 1cm uitsteken.
  • Meng in een kom de eieren en crème fraîche. Breng het geheel op smaak met peterselie, zout en peper. Schil de ui, halveer deze en snij de ui in ringen.
  • Leg een laag aardappelschijfjes en wat uiringen op het filodeeg. Schenk een kwart van het eimengsel over de aardappellaag. Herhaal dit nog twee keer (in totaal 3 lagen aardappelschijfjes). Voeg na de laatste laag aardappelschijfjes eerst de kaas toe aan het restant van het eimengsel voordat deze over de aardappelschijfjes wordt geschonken. Vouw daarna de randjes van het filodeeg omhoog.
  • Plaats de bakplaat op de Cobb en plaats de deksel erop. De taart is na ongeveer 60 minuten gaar.
    Lekker met een groene salade.Tip: Naar eigen voorkeur kunnen er ook spekjes of stukjes worst toegevoegd worden aan de taart. De spekjes kunnen eerst gebakken worden op de bakplaat.