Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 6 eetlepels tahin
  • Peterselie
  • Citroensap
  • Water
  • Je favoriete steakkruiden
  • 100 ml zonnebloemolie

Bloemkoolsteak met saus van tahin

Aantal personen: 4 30 min Grillen
Extra benodigdheden
  • Kwastje

Bereiding

  • Steek de Cobble Stone aan en wacht tot de vlammen en/of rook zijn verdwenen.
  • Plaats de grillplaat op de Cobb en sluit het deksel. Op deze manier kan je grillplaat alvast lekker warm worden voordat je de bloemkool erop gaat leggen, zodat je straks mooie grillstrepen krijgt
  • Verwijder nu al het blad van de bloemkool en snijd hiervan 1 dikke plak van ongeveer 5/6 centimeter dik.
  • Meng je steakkruiden met de zonnebloemolie en maak hier een mooi papje van. Smeer nu de bloemkool in met de kruidenolie.
  • Inmiddels is je grillplaat al lekker opgewarmd. Verwijder nu het deksel van je Cobb en leg met een tang de plak bloemkool (steak) op de grillplaat. Plaats vervolgens het deksel weer op de Cobb.
  • Hak intussen de peterselie zo fijn mogelijk. Doe de tahin in een mengkom en voeg een scheutje water toe.
  • Meng alles goed met een vork of liefst een garde. Het moet een dunne, vloeibare massa worden. Voeg hieraan de fijngehakte peterselie toe (maar houd een klein beetje apart voor later) en een beetje citroensap. Meng alles nogmaals goed door en zet apart.
  • Haal na 10 minuten het deksel van de Cobb en controleer de grillstrepen aan de onderzijde van je bloemkoolsteak. Wanneer hier al mooi strepen op staan, mag je de steak een kwartslag draaien. Hierdoor heb je straks een mooi ruitjespatroon op je bloemkoolsteak staan. Plaats het deksel terug en wacht 5 minuten.
  • Keer nu de steak om en bak deze zijde ongeveer 2 keer 5 minuten zodat de steaks aan beide zijden een mooi ruitjespatroon krijgen. Controleer tot slot met een vork of de bloemkool gaar is. Wanneer je er met de vork makkelijk in kunt prikken, dan mag je aan tafel.
  • Leg de dikke plak bloemkool op een schaal, sprenkel hier een paar lepels tahinsaus overheen en bestrooi met het laatste beetje fijngehakte peterselie, de granaatappelpitten en de hazelnoten.

Eet smakelijk!

Bekijk hier de video van het recept.

Bekijk meer recepten