Ingrediënten
  • 250 gr suiker
  • 250 gr roomboter
  • 500 gr bloem
  • 2 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • snufje zout

Boterkoekjes op de pizzasteen

Aantal personen: 8 1 uur Bakken
Extra benodigdheden
  • deegroller

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten en kneed dit samen tot een stevig deeg, laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone.
  • Plaats, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat met het rooster, de pizzasteen en de deksel op de COBB. Verwarm de pizzasteen 20 minuten voor.
  • Rol met een deegroller het deeg plat tot een dikte van ongeveer 5 millimeter.  Steek met een deegvorm koekjes uit het deeg.
  • Leg bakpapier op de verwarmde pizzasteen en leg hier de koekjes op. Bak de koekjes in ongeveer 8 minuten gaar. Draai ze halverwege om zodat beide kanten een mooie bruine kleur krijgen. Je hoeft tijdens het bakken geen deksel te gebruiken.
  • Haal de koekjes van de COBB en laat ze afkoelen op een plank. Hou er rekening mee dat de koekjes nog zacht zijn als je ze van de pizzasteen haalt. De koekjes worden hard tijdens het afkoelen.
  • Herhaal de stappen met het restant van het deeg.

Eet smakelijk!