Ingrediënten
  • 1 groot stuk buikspek
  • olijfolie
  • 2 el grof zeezout
  • 1 el venkelzaad
  • 3 laurierblaadjes (fijngesneden)
  • zwarte peper
  • 6 appels

Buikspek met venkel en laurier

Aantal personen: 4-6 2 uur Braden
Extra benodigdheden
  • Stanleymes
  • Keukenpapier

Bereiding

  • Haal het buikspek uit de koelkast en laat deze een uur op kamertemperatuur komen.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de grillplaat en het rooster op de COBB en plaats de deksel op de COBB. Laat de COBB ongeveer 10 minuten voorverwarmen.
  • Dep ondertussen het buikspek droog met het keukenpapier.
  • Leg het vlees met de huidkant naar boven op een snijplank. Stel je stanleymes zo in dat je snijblad ongeveer 1 cm uit het mes steekt. Het blad mag niet verder uitsteken dan de dikte van het spek. Zo voorkom je dat je niet alleen door de huid, maar ook in het vlees snijdt. Snij de huid om de cm in met het stanleymes.
  • Maak een marinade van olijfolie, zeezout, venkelzaad en laurier. Wrijf het buikspek op de huidkant in met de marinade. Zorg ervoor dat de marinade goed tussen de inkepingen komt zodat de smaak goed in het vlees kan trekken.
  • Leg het vlees met de huid naar beneden op het rooster. Leg de appels om het vlees, ook op het rooster. Leg de deksel op de COBB en rooster het vlees 30 minuten.
  • Verwijder na 30 minuten de appels. Als het buikspek nog niet knapperig is, bak het dan nog 20 minuten met de huid naar beneden. Draai daarna het vlees om en bak het, afhankelijk van de dikte, nog 30 tot 60 minuten met de huidzijde naar boven.
  • Pureer ondertussen het vruchtvlees van de appels tot appelmoes. Breng het op smaak met wat peper en zout.
  • Haal het buikspek van de COBB en laat het 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt.

Serveer het buikspek met je vers gemaakte appelmoes, eet smakelijk!

 

Bekijk meer recepten.