Ingrediënten
  • 1 hele kip
  • 1 bierblikje (33cl)
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1tl oregano
  • 1tl basilicum
  • 1tl kerriepoeder
  • ½tl paprikapoeder
  • 3 grote aaradppelen

Beercan Chicken en aardappelen uit de kom

Aantal personen: 3 100 minuten Braden
Benodigde accesoires
Geen accessoires benodigd
Extra benodigdheden
  • Cobble Stone
  • Aluminiumfolie

Bereiding

  • Mix de kruiden, zout en peper. Wrijf de kip in met de kruiden en besprenkel de kip daarna met olie.
  • Snij de aardappelen in de lengte door en verpak met een beetje zout en olijfolie in aluminiumfolie.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Plaats, als de CobbleStone grijs is, de aardappelen in de kom. Leg daarna de basisplaat, dekselverhoger en deksel op de COBB en laat deze in ongeveer 10 minuten op temperatuur komen.
  • Drink de helft van het bier uit het bierblikje. Schuif de kip met de achterkant over het bierblikje heen. Zet de kip met het blikje op de basisplaat en plaats de deksel terug op de COBB.
  • Gaar de kip in ongeveer 70 minuten. Haal de kip van de COBB en haal het blikje uit de kip. Gebruik hierbij ovenwanten, het blikje is heet. Laat de kip 10 minuten rusten op een plank. Haal ondertussen de aardappelen uit de kom. Serveer de kip en aardappelen met een lekkere groene salade of appelmoes.

Bekijk meer recepten.