Chocolade cake in een mok
-
Ingredienten
-
140g pure chocolade
-
110gr boter
-
200gr bastersuiker
-
3 eieren, geklopt
-
100gr bloemzout
-
Amarula Cream
-
Extra benodigdheden
- 6 vuurvaste mokken
Bereiding
Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Plaats, als de Cobble Stone grijs is, de wok op de Cobb en voeg hier de chocolade en boter aan toe. Smelt de chocolade en boter en haal daarna de wok van de Cobb. Voeg de suiker toe aan het chocolademengsel en roer het goed door. Voeg daarna een voor een de eieren toe en daarna de bloem en het zout.
Plaat de basisplaat met het rooster op de Cobb en laat deze, met de deksel erop, 5 minuten op temperatuur komen. Verdeel ondertussen het chocolademengsel over de 6 mokken. Blijf met het mengsel 2 cm onder de rand van de mok zodat er voldoende ruimte is voor de cake om te rijzen.
Plaats de mokken op het rooster en de deksel op de Cobb. Gaar de cakejes in ongeveer 25 minuten. De binnenkant van de cake mag nog iets vochtig zijn.
Voeg vlak voor het serveren een scheutje Amarula toe!