Ingrediënten
  • 1 pakje kokos biscuit
  • 180 gram gesmolten boter
  • 3 eidooiers
  • 360 ml gecondenseerde melk
  • Zest en sap van 3 citroenen
  • handvol frambozen
  • Voor de topping:

Citroentaart met frambozen

Aantal personen: 6 1 uur
Extra benodigdheden
  • deegroller
  • Vuurvast kopje (voor het smelten van de boter)
  • tarte tartin schaal (of een ondiepe hittebestendige schotel die in de COBB past)
  • garde
  • spuitzak
  • zeef

Bereiding

  • Steek een 1/2 CobbleStone aan. Wil je weten hoe je gemakkelijk een CobbleStone doorbreekt, bekijk dan de video over het halveren van een CobbleStone.
  • Plaats, als de CobbleStone grijs is, de Grillplaat+ en het rooster op de COBB en leg de deksel erop. Laat de COBB 20 minuten op temperatuur komen.
  • Smelt, terwijl de COBB op temperatuur komt, de boter in een kopje op het rooster.
  • Doe de koekjes in een plastic zak en plet deze voorzichtig met een deegroller. Meng vervolgens de gesmolten boter door de koekkruimels.
  • Doe het koekmengsel in de tarte tartin schaal en druk deze stevig aan met de bolle kant van een lepel. Maak met de koekkruimels ook een opstaande rand die straks de citroenvulling op de plaats houdt.
  • Klop de eidooiers, gecondenseerde melk, citroenrasp en -sap tot een glad mengsel. Giet de vulling door een zeef en verdeel de vulling daarna over de kruimelbodem.
  • Plaats de taartvorm/schaal op het rooster en leg de deksel teug op de COBB.
  • Bak de taart in ongeveer 20-30 minuten gaar. De taart is gaar als de vulling stevig is.
  • Haal de taart van de COBB af en laat deze volledig afkoelen, dit kan ook in de koelkast laten opstijven. 
  • Verdeel de frambozen over de taart en serveer!

Eet smakelijk.