Ingrediënten
  • 100 gr gesmolten boter
  • 200 gr havermout koekjes
  • 500 gr roomkaas
  • 130 gr basterdsuiker
  • 43 gr maïzena
  • 3 grote eieren
  • schil en het sap van 1 citroen
  • 1 tl vanille-extract
  • 125 gr witte chocolade, gesmolten
  • 300 ml zure room, op kamertempratuur
  • verse frambozen
  • poedersuiker
  • witte chocolade voor decoratie

COBB Cheesecake met witte chocolade en frambozen

Aantal personen: 6 3 uur
Extra benodigdheden
  • bakpapier
  • mengkom
  • plastic zak
  • deegroller
  • garde

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de wok op de COBB.
  • Vul de wok tot halverwege met water, plaats de deksel op de COBB en laat het water opwarmen. Als je een waterketel voorhanden hebt, kun je het water ook daarin verwarmen.
  • Vet de COBB bakvorm in en bekleed deze met bakpapier. Laat bij het bekleden van de bakvorm iets van het bakpapier over de rand van de bakvorm heen vallen.
  • Vul de plastic zak met koekjes en sla met de deegroller op de zak totdat je koekkruimels hebt.
  • Voeg de gesmolten boter toe aan de koekkruimels en meng dit goed door. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de bakvorm en druk dit goed aan.
  • Voeg, om de vulling te maken, de roomkaas en suiker toe aan de mengkom en klop dit tot een gladde massa.
  • Voeg de maïzena toe en klop het geheel nogmaals goed door.
  • Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Klop na elk ei de vulling goed door.
  • Voeg daarna de citroenschil, het citroensap, de vanille-extract en een snufje zout toe.
  • Voeg als laatste de gesmolten chocolade (deze kun je au bain-marie smelten in een bakje in het water in de wok) en zure room toe en roer alles nogmaals goed door elkaar.
  • Giet het beslag in de ingevette bakvorm en bestrooi met de frambozen.
  • Plaats de bakvorm in de wok gevuld met water en plaats de deksel op de COBB.
  • Bak de taart in ongeveer 1,5 uur gaar, of tot de cheesecake stevig aanvoelt met een lichte wiebel in het midden.
  • Haal de deksel van de COBB en laat de cake nog 10 minuten nagaren in de wok.
  • Haal de cake van de COBB en laat deze minstens 2 uur afkoelen.
  • Verwijder, voor het serveren, de cheesecake uit de bakvorm en versier deze met frambozen, witte chocolade en poedersuiker.

Eet smakelijk!

Van dit recept is ook een video, bekijk onze receptvideo’s hier!