Ingrediënten
  • 150 gram boter
  • 200 gram witte suiker
  • 2 grote eieren
  • 350 gram tarwebloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 4 tl cacao poeder
  • 2 tl vanille-extract
  • 200 ml melk
  • 200 gram pure chocolade
  • Ganache:
  • 250 ml room
  • 500 gram pure of melkchocolade, in stukjes
  • Topping:
  • Chocolade snippers/schaafsel
  • Kleine paaseitjes
  • Cupcake sprinkles

COBB Chocoladetaart

Aantal personen: 4 Voorbereiding 20 minuten bereiden 30-40 minuten Bakken
Extra benodigdheden
  • Mixer
  • Kom
  • 2 grote kommen

Bereiding

  • Klop de boter, melk en suiker door elkaar. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel. Mix de bloem, bakpoeder, cacao en vanille-extract en voeg dit toe aan het botermengsel.
  • Smelt de 200g pure chocolade. Vul hiervoor een kom met heet water en plaats hierboven de tweede kom. Voeg de chocolade toe aan de bovenste kom en roer tot het gesmolten is. Voeg de gesmolten pure chocolade toe aan het taartbeslag en roer door elkaar. Giet het mengsel in een goed ingevette COBB bakvorm.
  • Steek een CobbleStone aan en laat deze in 5 minuten op temperatuur komen. Plaats de basisplaat, het rooster en de deksel op de COBB en laat de COBB 10 minuten voorverwarmen.
  • Plaats de bakvorm op het rooster. Plaats de deksel op de COBB en laat de taart 30-40 minuten bakken. Check met een satéprikker of de taart gaar is. Laat de taart in de vorm afkoelen.
  • Verwissel, als de taart gaar is, de basisplaat en het rooster voor de wok. Voeg de room aan de wok toe en breng deze aan de kook. Haal de wok van de COBB en voeg de stukjes chocolade toe. Laat de chocolade smelten en roer het tot een glad geheel.
  • Smeer de bijna afgekoelde ganache uit over de bovenkant van de taart en decoreer met kleine paaseitjes, chocoladesnippers en wat sprinkles.