Ingrediënten
  • 4 gele paprika`s
  • 500g mager rundvlees gehakt
  • 1/2 middelgrote ui, fijngehakt
  • 1/4 kop tomaat uit blik
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1/2 kop bevroren erwten
  • 2 kopjes pompoen, in blokjes gesneden
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl zout (aanpassen aan smaak)
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 1 tl bruine suiker
  • 2 grote teentjes knoflook, fijngehakt
  • olijfolie
  • 1 el boter
  • optioneel: geraspte kaas

HALLOWEEN GEVULDE PAPRIKA’S

Aantal personen: 4 1 uur Wokken Bakken
Extra benodigdheden
  • Aluminiumfolie

Bereiding

  • Snijd ongeveer 1 centimeter van de bovenkant van elke paprika (bewaar de bovenkant!).
  • Verwijder de zaden en snijd met de punt van een scherp mes ogen, neus en mond uit. Zet de paprika’s apart.
  • Steek een CobbleStone aan.
  • Leg, als de CobbleStone grijs is, de wok op de COBB en laat deze 5 minuten opwarmen met de deksel erop.
  • Voeg, als de wok heet is, de olie toe en bak hierin de ui en knoflook tot deze doorschijnend is.
  • Voeg het gehakt, de cayennepeper en komijn toe en bak het gehakt in ongeveer 5-8 minuten rul. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper. 
  • Voeg de tomaat, tomatenpuree, suiker en erwten toe en plaats de deksel op de COBB. Laat de saus inkoken tot een substantie waarmee je de paprika’s kunt vullen.
  • Vul de paprika voor 3/4 met de gehaktmix.
  • Voeg nu (in dezelfde wok) blokjes pompoen toe en een 1/2 kopje water. Leg de deksel op de wok en laat de pompoen stomen tot het zacht is.
  • Pureer de zachte pompoen stukjes, voeg de boter toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Vul de paprika’s af met de pompoenpuree en leg hier indien gewenst nog wat kaas op. Leg het dekseltje terug op de paprika.
  • Vervang de wok door de basisplaat en het rooster. Leg de paprika’s op het rooster en gril deze in ongeveer 25 minuten zacht.

Bekijk meer recepten.