Ingrediënten
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 3 gr bakpoeder
  • 375 gr suiker
  • 50 gr cacaopoeder
  • 4 grote eieren
  • 250 ml melk
  • 125 ml zonnebloemolie
  • boter (om bakvorm in te vetten)
  • 150 gr melk of pure chocolade

De anywhere chocoladetaart

Aantal personen: 6 50 minuten Bakken
Extra benodigdheden
  • 2 mengkommen
  • sateprikker
  • pollepel

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een halve CobbleStone en laat deze branden totdat deze grijs is.
  • Plaats de basisplaat en het rooster op de COBB, dek de COBB af met de deksel en verwarm de COBB 20 minuten voor.
  • Meng alle droge ingrediënten, zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, suiker en cacao, door elkaar in een grote kom. Klop in een ander kom de eieren, melk en olie door elkaar.
  • Roer daarna het natte mengsel rustig door het droge mengsel totdat alles goed gemengd is.
  • Vet de bakvorm in. Giet het beslag in de bakvorm en plaats de bakvorm op het rooster. Plaats de deksel op de COBB en bak de cake in 30 tot 35 minuten gaar. Check met een satéprikker of je cake gaar is. Komt de satéprikker schoon uit de cake, dan is de cake gaar.
  • Haal de cake van de COBB en laat deze 5 minuten afkoelen. Hak ondertussen de chocolade in kleine stukjes.
  • Haal de cake uit de vorm als hij nog warm is. Strooi de gehakte stukjes chocolade over de cake. Wacht tot de chocolade een beetje smelt en smeer de chocolade vervolgens over de cake uit.

TIP: Voeg voor de variatie wat citroen- of sinaasappelschil toe of gebruik witte chocolade als glazuur.

Eet smakelijk!