Ingrediënten
  • 500g rundergehakt
  • 125g doorregen spek fijngesneden
  • 1/2 ui zeer fijn gesnipperd
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 el dijonmosterd
  • zout en peper
  • olijfolie, om te bestrijken
  • 200 g belegen cheddar in dunne plakjes
  • 4-6 zachte broodjes
  • Voor het serveren:
  • plakjes tomaat
  • augurken
  • sla
  • uienringen, verse plakjes, gepaneerd of gekarameliseerd

De beste hamburgers met gerookte kaas

Aantal personen: 4-6 45 minuten Grillen
Extra benodigdheden
  • Rookpellets Jack Daniels
  • aluminiumfolie

Bereiding

  • Meng het gehakt, spek, ui, gemalen koriander, tijm en mosterd door elkaar en breng het op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het gehakt in vier of zes gelijke porties (afhankelijk van de gewenste grootte van de hamburger) en vorm hier hamburgers van.
  • Laat de hamburgers 30 minuten afkoelen in de koelkast.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone aan. Plaats, als de CobbleStone grijs is, de Grillplaat+ en de deksel op de COBB en laat deze 10 minuten voorverwarmen.
  • Bestrijk de hamburgers met olie en leg ze op de Grillplaat+. Gril de hamburgers enkele minuten aan één kant tot ze bruin zijn.
  • Vouw ondertussen een zakje van aluminiumfolie en vul deze met een klein handje rookpellets. Til voorzichtig de Grillplaat+ met de bijgeleverde handgreep van de COBB. Leg een zakje rookpellets op de CobbleStone en leg de Grillplaat+ terug op de COBB.
  • Draai de hamburger om en leg een plakje kaas op elke hamburger. Plaats de deksel terug op de COBB en rook de hamburgers met kaas gedurende 5-6 minuten.
  • Snij de broodjes door en beleg deze met de hamburgers en garnering naar keuze.