Ingrediënten
  • 1 rond Turks brood, afbak of vers
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • 1 pakje cheddarkaas
  • 800 g (runder)gehakt
  • zakje gehaktkruiden of eigen kruidenmix
  • topping naar keuze: tomaat, komkommer, augurk, rauwe ui, sla, ananas

Family Burger

Aantal personen: 8 50 minuten Grillen

Bereiding

  • Meng het gehakt met de gehaktkruiden en vorm een grote hamburger ter grootte van de basisplaat.
  • Bak indien nodig het Turkse brood af op het rooster gedurende 10 minuten.
  • Vet de basisplaat in en bak hierop de uien goudbruin. Haal de uien van de plaat en leg ze apart in een kom onder aluminiumfolie.
  • Vet de basisplaat nogmaals in en bak hierop de hamburger aan beide zijden bruin en goed gaar (kerntemperatuur tenminste 70 graden).
  • Leg enkele plakjes cheddarkaas op de hamburger en laat deze smelten.
  • Snijd het Turkse brood horizontaal doormidden en beleg deze met de hamburger, de gebakken uien en topping en saus naar keuze.

Snijd de hamburger in 8 gelijke parten.