Ingrediënten
  • zakje gist
  • 500g bloem
  • ½tl witte suiker
  • scheut extra verge olijfolie
  • gemalen zeezout
  • kopje lauwwarm water
  • Topping: ham, salami, spek, tonijn, ui, rode en gele paprika, witte champignons, groene olijven zonder pit, kleine asperges
  • verse oregano, gesneden
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • blikje tomatenpuree

Fantasia del Cobb (verrassing van de Cobb)

Aantal personen: 2 4u rijzen en 1u bakken Bakken
Extra benodigdheden
  • 10 kokosbriketjes
  • 3 aanmaakblokjes

Bereiding

  • Maak een papje van het gist met de suiker en de helft van het water. Laat dit ongeveer 15 minuten staan en vermeng het daarna met de bloem, het overige water, de olijfolie en zeezout. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Laat het deeg vier uur rijzen op een warme plek onder een vochtige theedoek.
  • Steek de COBB aan met de briketjes en aanmaakblokjes. Verwarm de COBB voor met de basisplaat en de deksel erop.
  • Snijd ondertussen alle ingrediënten in plakjes.
  • Bestuif de werkbank met bloem en verdeel het deeg in twee gelijke porties. Rol een portie uit tot een ronde plak die 2 cm groter is dan de vorm van de bakplaat. Leg het uitgerolde deeg in de bakplaat en sla de rand 2 cm terug zodat deze binnen de rand van de bakplaat valt.
  • Besmeer de pizzabodem met de tomatenpuree. Beleg de pizza met de topping. Strooi hier overheen de Parmezaanse kaas en oregano.
  • Vervang de basisplaat van de COBB door de bakplaat met de pizza en plaats de deksel op de COBB. Bak de pizza in 15 tot 20 minuten gaar. Houd tijdens het bakken de deksel zo veel mogelijk op de COBB.
  • Herhaal het bovenstaande met het tweede portie deeg.