Ingrediënten
  • 1,5-2 kg rosbief
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • 1 el hele zwarte peperkorrels, licht geplet
  • 1 el hele korianderzaadjes
  • 1 el gedroogte tijm
  • grof zout
  • gemalen zwarte peper
  • 100 gr boter
  • paar takjes rozemarijn
  • 3-4 grote teentjes knoflook, licht gekneusd

Feestelijk rosbief recept

Aantal personen: 6 ruim een uur Bakken Wokken
Extra benodigdheden
  • keukenpapier
  • mengkom

Bereiding

  • Dep de rosbief droog met keukenpapier.
  • Meng de komijn, cayennepeper, chilivlokken, peperkorrels, korianderzaadjes en de gedroogde tijm door elkaar in een kom.
  • Leg de rosbief in de kom en masseer de kruiden in het vlees.. Breng de rosbief daarna op smaak met zout en peper. Zet het vlees even apart zodat de kruiden kunnen intrekken.
  • Steek ondertussen de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de wok op de COBB en laat de wok even warm worden.
  • Voeg de boter toe aan de wok en laat deze iets bruin worden. Voeg dan het vlees toe. Leg ook de knoflook en rozemarijn in de wok om mee te bakken.
  • Braad het vlees aan alle kanten aan. Giet tijdens het bakken meermaals een lepel vet over het vlees.
  • Haal, als de rosbief rondom mooi bruin, de rosbief, knoflook en rozemarijn uit de wok en haal de wok van de COBB.
  • Plaats nu de grillplaat met daar bovenop het rooster op de COBB. Leg het vlees op het rooster en leg de knoflook en rozemarijn op het vlees. Plaats daarna de deksel op de COBB.
  • Laat het vlees in 30 tot 45 minuten bakken, afhankelijk van hoe gaar je de rosbief wil. Laat het vlees minimaal 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt.

Van dit recept is ook een video, bekijk onze receptvideo’s hier!