Ingrediënten
  • 1 Grote scharrelkip
  • Zout en versgemalen peper (naar smaak)
  • 150 gr zachte gezouten boter
  • 1/2 kopje cranberry`s (grof gehakt)
  • 5 grote knoflook tenen (geperst)
  • 4 Takjes salie
  • 200 gr uitgebakken ontbijtspek (grof gehakt)

Feestelijk gebraden kip

Aantal personen: 4 1,5 uur Braden
Extra benodigdheden
  • mengkom
  • lepel

Bereiding

  • Doe de boter in een kom. Meng de cranberry`s, salie, knoflook en de ontbijtspek door de boter en voeg naar smaak zout en peper toe. Deze boter kan van tevoren gemaakt worden en maanden in de vriezer bewaard worden.
  • Wij gaan nu de kip onder de huid vullen met het boter mengsel. Dit doe je door met een lepel aan de voorkant van de kip tussen het vel en het vlees te steken. Met de lepel maak je vervolgens de rest van het vel los van de kip. Let op! Het vel moet blijven zitten, dus trek het niet van de kip af. Je maakt alleen ruimte tussen het vel en het vlees. Breng vervolgens met behulp van de lepel de boter onder de huid aan en masseer de boter met je handen verder naar beneden.
  • Steek de kip aan de rotisserie spies, en zet de kip vast met twee pennen.
  • Leg de aluminum wegwerpkom in de COBB.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat op de COBB en plaats hierop de Rotisserie dekselverhoger. Leg daarna het spit op de dekselverhoger en zet de motor aan. Plaats dan de deksel op de COBB.
  • Braad de kip in ongeveer 45-55 minuten gaar, afhankelijk van de grootte van de kip.
  • Haal de kip van de COBB en laat deze 10 minuten rusten voor je de kip aansnijdt en serveert.

Dit is een recept van Clem Perdo. Van dit recept is ook een video, bekijk onze receptvideo’s hier!