Ingrediënten
  • 250 gram bloem
  • 150 ml lauwwarm water
  • 5 gr zout
  • 5 gr gedroogde gist
  • 10 gr suiker
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • grof zeezout

Focaccia van de pizzasteen

Aantal personen: 6 2 uur Bakken
Extra benodigdheden
  • kleine kom
  • grote kom
  • theedoek
  • knoflookpers
  • deegroller
  • bakpapier

Bereiding

  • Meng in een kommetje het lauwwarme water met de gist en het suiker in een kom en laat het een paar minuten rusten.
  • Meng in de grote kom de bloem en het zout. Voeg hier vervolgens het water met de gist en suiker aan toe en meng alles goed door elkaar.
  • Strooi wat bloem op je werkblad en stort het deeg hierop uit. Kneed het deeg gedurende 10 minuten tot het elastisch is.
  • Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige theedoek. Laat het deeg een uur rijzen.
  • Pers ondertussen de knoflook en meng deze met de fijngehakte rozemarijn en olijfolie.
  • Strooi nogmaals wat bloem op je werkblad en rol de bol deeg uit tot een plat brood van ongeveer 2 cm dik.
  • Knip een stuk bakpapier op maat van de pizzasteen. Leg hier het uitgerolde deeg op.
  • Maak met je duim kuiltjes in het deeg en bestrijk het deeg met het mengsel van olijfolie, knoflook en rozemarijn. Dek het deeg wederom af met een warme vochtige theedoek en laat het nog een half uur rijzen. Zorg dat er voldoende ruimte is tussen de theedoek en het deeg om te rijzen.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone en plaats, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat, het rooster, de pizzasteen en de deksel op de COBB. Verwarm het geheel 20 minuten voor.
  • Til het deeg met behulp van het bakpapier op en leg het (met bakpapier) op de pizzasteen. Plaats de deksel terug op de COBB.
  • Bak het brood in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Haal het brood van de COBB, bestrijk de focaccia met olijfolie en breng het op smaak met grof zeezout. Wacht even met aansnijden tot de focaccia iets is afgekoeld.

Eet smakelijk!

Dit recept is geïnspireerd op een recept van @BBQJunkie.

 

Bekijk meer recepten.