Ingrediënten
  • 15gr droge gist
  • mespuntje suiker
  • 450ml warm water
  • 750gr witte bloem
  • 2tl zout
  • 75ml olijfolie
  • toppings naar keuze (olijven, peppadew peper, gekarameliseerde ui, geraspte kaas)
  • takjes rozemarijn, gesneden
  • olijfolie extra vierge

Focaccia

1uur rijzen, 40 minuten bereiden Bakken

Bereiding

  • Los de gist en suiker op in de helft van het warme water. Laat het 10 minuten staan. Meng de bloem en het zout en giet hier het gistmengsel bij. Voeg de rest van het water toe en kneed het mengsel tot een deeg. Vorm van het deeg een bol en laat het in een met olie ingesmeerde kom rijzen totdat het deeg twee keer zo groot is.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg de basisplaat en deksel op de COBB en verwarm de COBB 5 minuten voor.
  • Haal het deeg uit de kom en verdeel dit gelijkmatig over een licht ingevette COBB bakplaat. Druk het deeg licht aan met je vingertoppen zodat er kleine kuiltjes ontstaan. Smeer de bovenkant in met olijfolie en bestrooi het met rozemarijn en de topping naar keuze.
  • Haal de basisplaat van de COBB en vervang deze door de bakplaat. Plaats de deksel op de COBB. Bak de focaccia in 10 tot 12 minuten gaar.

Bekijk meer recepten.