Ingrediënten
  • 1 kg Grote garnalen
  • 3 cm verse gember, geraspt
  • 3 teentjes knoflook, geplet
  • Sap van een halve citroen
  • Boter
  • 150 gr halloumi kaas, in plakjes gesneden
  • Basilicum pesto
  • Sriracha/Tabasco/hete saus
  • Verse basilicum om te garneren

Garnalen & halloumi spiesjes

Aantal personen: 4 20 minuten Grillen
Extra benodigdheden
  • Saté prikkers, geweekt
  • Mengkom
  • keukenpapier
  • bakkwast

Bereiding

  • Week de saté prikkers in water.
  • Maak ondertussen de marinade door de gember, knoflook en de helft van het citroensap te mengen. Schep de garnalen door de marinade en laat de marinade ongeveer 10 minuten intrekken.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone en wacht tot deze helemaal grijs is.
  • Plaats de Grillplaat+ en de deksel op de COBB en verwarm deze 10 minuten voor. Rijg ondertussen de garnalen aan de saté prikkers, 3 garnalen per prikker.
  • Bestrijk de Grillplaat+ met boter en bak de spiesjes met de garnalen ongeveer 2-3 minuten per kant tot ze mooi roze zijn.
  • Haal de garnalen van de grillplaat en besprenkel ze met het overgebleven citroensap.
  • Maak de Grillplaat+ schoon met keukenpapier en plaats de deksel weer op de COBB. Laat de grillplaat wederom 5 minuten voorverwarmen.
  • Bestrijk de grillplaat opnieuw in met wat boter en bak de plakjes halloumi aan beide kanten goudbruin.
  • Haal de halloumi van de grillplaat en meng deze in een kom door de pesto.

Serveer de garnalen en de kaas met een heerlijke hete dipsaus en verse basilicum blaadjes. Eet smakelijk!