Ingrediënten
  • 4 bananen (liefst niet al te vers)
  • 200 g donkere basterdsuiker
  • 100 ml Grand Marnier likeur-cognac
  • slagroom

Gebakken Bananen Dessert

Aantal personen: 4 20 minuten Bakken

Bereiding

  • Je kunt dit gerecht bereiden na het hoofdgerecht op de restwarmte van de CobbleStone of briketjes.
  • Snijd de bananen in de lengte door zodat je twee gelijke helften krijgt. Laat de schil er omheen zitten. Bestrijk de helften met de basterdsuiker totdat ze goed bedekt zijn met suiker. Besprenkel daarna de bananen met Grand Marnier.
  • Leg de bananenhelften met de schil naar onderen op de niet al te hete basisplaat en plaats de deksel op de COBB. Laat de bananen in ongeveer 10 minuten garen. Ze zijn goed als de schil los begint te komen van de banaan.

Serveer de bananen uit op een bord en maak het af met een flinke toef slagroom.