Ingrediënten
  • 2-2,5 kg lamsbout (zonder bot)
  • Klein bosje rozemarijn
  • 4-5 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 grote uien
  • zout en peper

Gebraden lamsbout met rozemarijn

Aantal personen: 6 2 uur Bakken
Extra benodigdheden
  • Scherp koksmes
  • Aluminiumfolie

Bereiding

Noteer voordat je met het vlees aan de slag gaat het gewicht van je vlees. Dit helpt bij het bepalen van de baktijd.

  • Snij de knoflook in plakjes en de rozemarijn in korte takjes van 2 cm. Maak met een scherp mes meerdere sneetjes in de lamsbout, verdeeld over de lamsbout. Steek in elke snede een takje rozemarijn en een plakje knoflook en druk deze goed aan met je vinger.
  • Breng het vlees op smaak met zout en peper en wrijf het vervolgens in met olijfolie.
  • Steek de COBB aan met een halve CobbleStone en laat deze branden totdat de CobbleStone grijs is. Verwarm daarna de basisplaat en de deksel 10 minuten voor.
  • Snij ondertussen de uien in dikke plakken.
  • Leg een laagje aluminiumfolie op het rooster en plaats het rooster op de basisplaat. Leg de uien op het rooster en leg daarop de lamsbout. Plaats daarna de deksel terug op de COBB.
  • Voor wat betreft de garingstijd, een stelregel is 15 tot 20 min per 500 gram lamsbout. Let wel, dit is een indicatie. Het is afhankelijk van de weersomstandigheden en jouw voorkeur van garing (rosé of meer gegaard). Voor een goede bepaling van de gaarheid kun je het beste gebruik maken van een vleesthermometer.
  • Haal, als de lamsbout de juiste kerntemperatuur heeft bereikt, de bout van de COBB en verpak deze in aluminiumfolie. Laat het vlees daarin 15 minuten rusten voordat je het vlees aansnijdt.
  • Tip, gebruik het vleessap om een heerlijke jus te maken.

Eet smakelijk!

 

Bekijk meer recepten.