Ingrediënten
  • 1 middelgrote ananas
  • honing
  • 250gr suiker
  • 100ml water
  • 50ml Malibu kokosnoot likeur
  • 60ml amandelschilfers
  • optioneel: 4 bolletjes roomijs

Gegrilde ananas met malibu siroop

Aantal personen: 4 40 minuten Grillen

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een CobbleStone of maak gebruik van de restwarmte van de CobbleStone. Plaats, als de CobbleStone grijs is, de wok en de deksel op de COBB en verwarm deze 5 minuten voor.
  • Leg de amandelschilfers in de wok en gril ze bruin aan. Let op dat ze niet aanbranden! Haal de amandelschilfers uit de wok en laat deze afkoelen. Giet het water en de suiker in de wok en breng dit aan de kook. Laat het inkoken tot een stroop en voeg daarna de Malibu likeur toe. Breng het opnieuw aan de kook.
  • Haal de wok van de COBB af en vervang deze door de grillplaat. Laat de grillplaat met de deksel erop 5 minuten op temperatuur komen.
  • Snij de ananas in vier delen over de lengte (naar keuze met of zonder schil). Leg de ananas stukken op de grillplaat en gril de ananas aan alle zijden goudkleurig. Smeer daarna de zijden in met honing en karamelliseer de ananas op de grillplaat.
  • Serveer de ananas met de Malibu siroop, geroosterde amandelen en desgewenst het roomijs.

Bekijk meer recepten.