Ingrediënten
  • 750gr groene asperges
  • 2el olijfolie
  • sap van een citroen
  • zout
  • 8el verse peterselie
  • 4el mayonaise
  • 2el boerenyoghurt
  • 100gr fetakaas
  • versgemalen peper en zout

Gegrilde asperges met fetakaas en peterseliemayonaise

Aantal personen: 4 25 minuten Grillen

Bereiding

  • Snij de peterselie fijn en meng deze met de mayonaise en yoghurt. Voeg hier het sap van een ½ citroen aan toe en breng het op smaak met zout en vers gemalen peper. Deze saus kan ook van te voren gemaakt worden Dit komt de smaak alleen maar ten goede.

 

  • Besprenkel de asperges met olie en het sap van de andere ½ citroen en voeg naar smaak zout toe.
  • Steek de CobbleStone aan. Verwarm, als de CobbleStone grijs is, de COBB met de grillplaat en de deksel erop ongeveer 10 minuten voor.
  • Leg de asperges op de grillplaat en plaats de deksel op de COBB. Gril de asperges in ongeveer 10 minuten rondom goudbruin en beetgaar.
  • Verdeel de asperges over de borden. Giet de mayonaisedressing over de asperges. Verbrokkel de fetakaas en strooi deze er overheen.