Ingrediënten
  • 400gr eendenborst, vetkant kruislings ingesneden
  • 50ml olijfolie
  • 30ml honing
  • 15ml balsamicoazijn
  • 75gr rucola
  • 4el cranberrycompote
  • zout
  • peper

Gegrilde eendenborst met cranberry compote

Aantal personen: 4 2u marineren, 30 min bereiding Grillen
Extra benodigdheden
  • aluminiumfolie

Bereiding

  • Maak een marinade van de olijfolie, honing en balsamicoazijn. Marineer de eendenborst enkele uren in de helft van de marinade.
  • Steek de COBB aan met de CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de grillplaat op de COBB en verwarm die met de deksel erop 5 tot 10 minuten voor.
  • Leg de eendenborst met de vetkant naar beneden op de grillplaat en plaats de deksel erop. Gril de eendenborst in 10 tot 15 minuten gaar. De griltijd is afhankelijk van de weersomstandigheden en de gewenste gaarheid van de eendenborst. Til de deksel tijdens het grillen zo min mogelijk op.
  • Haal de eendenborst van de grillplaat en laat deze 5 minuten rusten op een plank, losjes verpakt in aluminiumfolie. Snijd hem daarna in plakken.
  • Maak 4 borden op met rucola, plakjes eendenborst en cranberrycompote. Besprenkel het geheel met het restant van de marinade en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Bekijk meer recepten.