Ingrediënten
  • 1 hele kip (ongeveer 1.5kg)
  • 50ml olijfolie
  • 10gr kipkruiden
  • 1 citroen
  • 4 takjes rozemarijn
  • zout
  • peper

Gegrilde hele kip

Aantal personen: 4 2 uur Braden

Bereiding

  • Maak de kip schoon. Bereid een marinade van het sap van de citroen, olijfolie, 2 takjes gesneden rozemarijn, de kipkruiden en naar smaak zout en peper. Smeer de kip in met de marinade en plaats de citroen en twee takjes rozemarijn in de kip.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Plaats, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat, het rooster en de deksel op de COBB en laat deze 5 minuten voorverwarmen.
  • Leg de kip op het rooster en plaats de deksel op de COBB. Gaar de kip in ongeveer 1.5 uur gaar. Draai de kip halverwege het garen een keer om.