Ingrediënten
  • 8 maïskolven met bladeren
  • Veganistische cashew gekweekte boter
  • Gehakte verse kruiden (ik gebruikte platte bladpeterselie, koriander en bieslook)
  • Vers limoensap
  • Royale snuf roze Himalaya zout + zwarte peper
  • Limoenpartjes voor garnering
  • Verse koriander voor garnering
  • Ingrediënten voor cashewnoten, koriander + limoencrème:
  • 2 kopjes rauwe cashewnoten, een nacht geweekt
  • 1 kopje water
  • 1/2 kop verse korianderblaadjes
  • 1/2 kop vers limoensap
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl ahornsiroop
  • 2 el ingelegde jalapenos + 2 el pekel van ingelegde jalapenos
  • Roze Himalaya zout + zwarte peper naar smaak

Gegrilde mais op de COBB met cashewnoten, koriander en limoen crème

Aantal personen: 4 15 minuten voorbereiden kooktijd 30 minuten Bakken
Extra benodigdheden
  • touw

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Plaats, als de CobbleStone grijs is, de bakplaat op de COBB en verwarm deze met de deksel erop 5 minuten voor.
  • Vouw ondertussen de bladeren van de mais om zodat de gele mais zichtbaar wordt. Snij de bladeren niet af! Verwijder daarna het haar van de maiskolf. Vlecht vervolgens de (nog vast zittende) bladeren in elkaar en bind het einde vast. Je hebt nu een kale maiskolf met aan het eind een knot van blad.
  • Giet een scheutje olijfolie op de bakplaat en bak daarin de maiskolven 4 tot 5 minuten aan elke kant. Keer de maiskolven regelmatig om om aanbranden te voorkomen.
  • Maak de kruidenboter door de boter te mengen met de gehakte kruiden, limoensap, zout en peper samen toe.
  • Smeer de gegrilde maiskolven royaal in met de kruidenboter en gril ze daarna nogmaals enkele minuten aan alle kanten. Let ook hier op dat het niet aanbrandt.
  • Meng voor de cashewnoten crème alle ingrediënten in een blender en mix dit tot een gladde en romige massa.
  • Serveer de mais met de cashewnoten crème, wat vers gehakte koriander en partjes limoen.
Recept van @miraweiner