Ingrediënten
  • 4 Noorse zalmfilets van 180 gram
  • 1el suiker
  • 1el vijfkruiden poeder
  • 1el koriander, gemalen
  • 1el zwarte peper
  • 1/2el zout
  • 60ml verse sinaasappelsap
  • 120ml sojasaus
  • 30ml honing
  • 1 lenteui, fijngesneden
  • 1 stukje verse gember, geraspt
  • 1/2el sesamolie
  • 2 teentjes knoflook, gesneden
  • olijfolie

Gegrilde zalm met een sinaasappel soja glazuur

Aantal personen: 4 40 minuten Grillen
Benodigde accesoires

Bereiding

  • Serveer met Salade van nieuwe aardappelen met citroen, peterselie en knoflook (nicoise)
  • Maak een kruidenmix van de suiker, vijfkruiden poeder, koriander, zwarte peper en zout. Meng de sinaasappelsap, sojasaus, honing, lente-ui, gember, sesamolie en knoflook voor het glazuur.
  • Steek de COBB aan met de briketjes. Plaats, als de briketjes driekwart grijs zijn, de wok en de deksel op de COBB en laat deze 5 minuten voorverwarmen.
  • Breng het glazuurmengsel in de wok aan de kook en laat het 6 minuten sudderen. Wrijf ondertussen de zalm in met de kruidenmix.
  • Haal de wok van de COBB en vervang deze door de grillplaat. Laat de grillplaat, met de deksel op de COBB 5 minuten op temperatuur komen.
  • Leg de zalm met de velkant naar beneden en besmeer de vleeszijde van de zalm met het glazuur. Gril de zalm 4 tot 6 minuten met het vel naar beneden. Draai de vis om en gril de vleeszijde nog eens 4 minuten.