Ingrediënten
  • 300g Couscous
  • 4 Aubergines
  • 1 Rode paprika, in reepjes
  • 1/2 Cougette, in plakjes
  • 4 Bosuitjes, in ringetjes
  • 100g Zwarte olijven
  • 100g Feta, in blokjes
  • Sap van 1/2 citroen
  • Koriander
  • 1tl Za'atar
  • Peper
  • Zout
  • Griekse yoghurt

Gepofte aubergine met couscoussalade

Aantal personen: 4 60 minuten Grillen
Extra benodigdheden

Bereiding

  • Steek een CobbleStone aan en plaats, als de CobbleStone grijs is, de grillplaat op de COBB. Verwarm de grillplaat met deksel 5 minuten voor. Gril de reepjes paprika en plakken courgette tot ze mooie streepjes hebben.Snij ondertussen de Aubergines over de lengte in, tot ongeveer de helft. Kruid ze met peper, zout en za’atar. Vervang de grillplaat door de basisplaat en het rooster en leg de aubergines op het rooster. pof ze gedurende 1 uur met de deksel erop.
  • Bereid de couscous volgens de aanwijzigen op de verpakking. Snij de gegrilde courgette en rode paprika in kleinere stukjes. Voeg de bosui, paprika, courgette, koriander,zwarte olijven en feta toe aan de couscous. besprenkel het met olijfolie en citroensap en meng goed door. Breng het op smaak met zout en peper.
  • Serveer de aubergine met een lepel griekse yoghurt en couscoussalade.

Eet smakelijk!