Ingrediënten
  • 4 eendenborsten
  • 2 eetlepels grof zout
  • 1 eetlepel verse rozemarijn, gesneden
  • 1/2 theelepel peper gemalen
  • 50gr rookpellets
  • Thee uit 2 theezakjes
  • 2 sinaasappels, in plakjes

Gerookte eendenborst

Aantal personen: 4 1 uur, 10 minuten Roken

Bereiding

  • Snij het vet op de borst in. Meng het zout, de rozemarijn en peper. Wrijf de eend in met het zoutmengsel en laat het 30 minuten intrekken. Spoel daarna het zout van de eendenborst af onder stromend water.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Plaats, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat met het rooster op de COBB en verwarm de COBB met de deksel erop 5 minuten voor.
  • Vouw van aluminiumfolie een zakje en vul dit met de rookpellets en de thee. Vouw het zakje dicht en prik aan de bovenkant wat gaatjes.
  • Haal de deksel, het rooster en de basisplaat van de COBB. Leg het zakje, met de gaatjes naar boven, op de CobbleStone. Plaats de basisplaat en het rooster weer terug op de COBB. Leg de eendenborst op het rooster met het vel naar beneden en plaats de deksel op de COBB. Rook de eend in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Als het vet nog niet voldoende gesmolten is, braad de eend dan nog even aan op de grillplaat. Gril, als de eendenborst ligt te rusten, de sinaasappelplakjes op de grillplaat.
    Serveer de eend met de gegrilde sinaasappelplakjes.