Ingrediënten
  • 1.2kg magere spareribs
  • 250gr tomatensaus
  • 150gr bruine suiker
  • 35ml witte azijn
  • 30ml honing
  • Worcestershire sauce
  • 10gr Dijon mosterd
  • 2 chilipepertjes, gesneden
  • 10gr paprikapoeder
  • 1/2 ui, gesneden
  • 1-2 theelepels liquid smoke
  • 2 teentjes knoflook, gesneden
  • 30gr tomatenpuree
  • zout
  • 1 bosje lenteuien, gesneden
  • olijfolie

Gerookte spare ribs

Aantal personen: 4 75 minuten Grillen

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Plaats, als de CobbleStone grijs is, de wok en de deksel op de COBB en verwarm de COBB 5 minuten voor.
  • Voeg wat olie aan de wok toe en bak hierin de ui, knoflook en chilipepers. Voeg de suiker en honing toe en laat dit iets karamelliseren. Voeg daarna de overige ingrediënten, behalve de spareribs en lente-ui, toe. Breng dit aan de kook en laat dit 10 minuten sudderen.
  • Haal de wok van de COBB en leg de basisplaat en het rooster erop. Laat deze, met de deksel erop, 5 minuten op temperatuur komen. Smeer ondertussen de ribs in met de helft van de marinade.
  • Leg de ribs op het rooster en gril het vlees in ongeveer 45 minuten gaar. Draai de ribs regelmatig om en smeer ze enkele keren in met het restant van de de marinade.
    Laat, als ribs gaar zijn, ze nog 5 minuten liggen voordat je ze in kleinere stukken snijdt. Garneer met lente-uien voor serveren.