Ingrediënten
  • Ingrediënten voor het deeg:
  • 10 gram gist
  • 1 1/2 kopje warm water
  • 260 gram glutenvrij meel
  • 2 tl suiker
  • 1 tl zout
  • Ingrediënten voor de kaassaus:
  • 28 gram boter
  • 28 gram glutenvrij meel
  • 260 gram melk
  • 100 gram belegen kaas
  • zout naar smaak
  • Overige ingrediënten:
  • 85 gram polenta of griesmeel
  • 300 gram courgette (baby marrows)
  • 100 gram pancetta (plakjes)
  • 150 gram gerookte mozzarella kaas
  • vers geplukte dille
  • 2 lente ui
  • gerookte chilivlokken
  • zout en versgemalen peper

Glutenvrije pizza Bianco

Aantal personen: 4 1 uur Bakken
Extra benodigdheden
  • Grote kom
  • Deegroller
  • Optioneel: pizzaschep

Bereiding

  • Meng in een grote mengkom de ingrediënten voor het deeg door elkaar en maak hiervan een bal. Is het deeg te droog, voeg dan een paar eetlepels water toe. Laat het deeg 45 minuten rusten op een warme plek.
  • Terwijl het deeg rijst bereid je de kaassaus voor. Steek hiervoor de COBB aan met een CobbleStone. Plaats de wok op de COBB als de CobbleStone grijs is. Voeg de boter toe aan de wok en laat deze smelten. Voeg de bloem toe aan de gesmolten boter en roer de bloem door de boter. Voeg na 30 seconden roeren langzaam de melk toe. Blijf roeren om klontjes te voorkomen. Voeg, nadat alle melk is toegevoegd en de saus weer op temperatuur is (pruttelt), geleidelijk de kaas toe. Meng ook dit continu door tot alle kaas is toegevoegd en er een gladde kaassaus is ontstaan. Voeg indien gewenst nog wat zout toe om de saus op smaak te maken. Dek de wok met kaassaus erin af met een stuk plasticfolie en zet het apart.
  • Plaats nu het rooster en de pizzasteen op de COBB. Leg de deksel op de COBB en laat de pizzasteen minimaal 20 minuten voorverwarmen.
  • Snij ondertussen de courgette in dunne linten, rasp de gerookte mozzarella en snij de lente-ui in kleine ringen.
  • Leg, als het deeg gerezen is, het deeg op een met glutenvrije bloem bestoven oppervlak en verdeel het in twee gelijke porties. Rol iedere portie deeg met een deegroller uit tot een pizzabodem die past op de pizzasteen.
  • Schep en verdeel een royale hoeveelheid kaassaus over je uitgerolde deeg, leg hier de courgettelinten en pancetta bovenop. Schuif de pizza op de pizzasteen en leg de deksel terug op de COBB.
  • Til na 5 minuten de deksel op en bestrooi de pizza met de gerookte mozzarellakaas. Leg de deksel terug en laat de pizza nog 2 minuten garen.
  • Haal de pizza van de pizzasteen af. Maak de pizza af met dille, lenteui en gerookte chilivlokken en serveer.
  • Herhaal het proces met de tweede helft van het deeg voor jouw tweede pizza.

Eet smakelijk!

NB: Dit is een recept van Clement Pedro.

 

Bekijk meer recepten.