Ingrediënten
  • 2kg lamsbout, gefileerd
  • handjevol koriander, gesneden
  • handjevol munt, gesneden
  • sap van 1 citroen
  • 50ml olijfolie
  • 5 teentjes knoflook, geperst
  • 15gr koriander, gemalen
  • 15gr komijn, gemalen
  • 100ml Griekse yoghurt

Grieks gekruide lamsbout

1.5 uur en 1 dag marineren Braden

Bereiding

  • Maak een marinade van alle ingrediënten, behalve de lamsbout. Smeer de lamsbout in met de marinade en laat de marinade een nacht intrekken.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Plaats, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat, het rooster en de deksel op de COBB en verwarm deze 5 minuten voor.
  • Leg de lamsbout op het rooster en plaats de deksel op de COBB. Keer de bout tijdens het braden enkele keren om.
  • De griltijd is afhankelijk van de weersomstandigheden en natuurlijk de garing waar je voorkeur naar uitgaat. Gebruik een vleesthermometer om de gaarheid van de bout te bepalen. De bout is medium rare bij 55-60oC en well done bij 70oC. De gaartijd van medium well is ongeveer 1.5 uur.

Haal, als de lamsbout de juiste gaarheid heeft, de bout van de COBB en laat de bout 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.