Ingrediënten
  • 1 lamsbout zonder been
  • Handje vol verse rozemarijn
  • 100 gr geroosterde amandelen
  • 6 teentjes grof gehakte knoflook
  • 125 gr sultana rozijnen
  • 1 tl venkelzaad
  • Handvol munt, dille en platte peterselie
  • zout en peper
  • 125 gr basmati rijst
  • 1 citroen

Griekse lamsbout

Aantal personen: 4-6 3 uur Bakken
Extra benodigdheden
  • mengkom
  • aluminiumfolie
  • vleestouw

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom door elkaar.
  • Snij het lamsvlees open en leg de vulling op het lamsvlees en rol voorzichtig op. Bind met vleestouw het vlees vast zodat de vulling op zijn plek blijft.
  • Kruid de buitenkant goed met peper en zout en bestrooi met rozemarijn.
  • Leg een aluminium wegwerp kom in je binnenkom en steek je CobbleStone aan. Wacht 5 minuten totdat de CobbleStone grijs is, en leg nu het rooster op de basisplaat.
  • Leg het opgerolde lamsvlees op een stuk aluminiumfolie en pak het vlees goed in zodat de vleessappen niet kunnen lekken, en de rijst in de vulling kan stomen.
  • Plaats het vlees op het rooster en dek af met de deksel ongeveer 1,5 uur.
  • Controleer of de CobbleStone nog warm genoeg is, anders steek je nog een halve CobbleStone aan.
  • Bak het vlees ongeveer nog een uur of totdat het gaar is met de deksel op de COBB.
  • Laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden serveer met de aardappels.

Eet smakelijk!