Ingrediënten
  • 250g boter, zacht
  • 1/2 kopje poedersuiker
  • 1/2 kopje bruine suiker
  • 2-3 kopjes bloem, gezeefd
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • 1/4 tl zout
  • Enkele druppels oranje kleuring (optioneel)

HALLOWEEN KOEKJES

Aantal personen: 8 50 minuten Bakken
Extra benodigdheden
  • mixer
  • deegroller
  • plastic huishoudfolie
  • mengkom
  • koekjesvorm (pompoen)
  • aluminiumfolie

Bereiding

  • Klop de boter en suiker zacht en luchtig. Gebruik je kleurstof, voeg dit dan toe aan het botermengsel.
  • Meng in een andere kom de bloem, kaneel, nootmuskaat en zout.
  • Voeg, met kleine beetjes, het bloemmengsel aan het botermengsel toe. Meng het geheel tot een zacht deeg.
  • Dek het deeg af met plasticfolie en laat het 30 minuten in de koelkast opstijven.
  • Bestuif het aanrecht of een plank met bloem en rol hier het deeg uit tot een plak van 1 cm dik.
  • Steek met een pompoenvormige steekvorm koekjes uit het deeg. Leg de koekjes op een bakplaat en laat deze nogmaals 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • Steek de CobbleStone aan.
  • Bekleed het COBB rooster met aluminiumfolie, Leg, zodra de CobbleStone grijs is, de Grillplaat+ en het ingepakte rooster op de COBB. Haal de koekjes uit de koelkast en leg ze op het rooster. Leg daarna de deksel er bovenop.
  • Bak de koekjes in ongeveer 5-8 minuten bruin, of totdat de onderkant goudkleurig en knapperig is.
  • Haal de koekjes van het rooster en laat ze volledig afkoelen.

Bekijk meer recepten.