Ingrediënten
- 250g boter, zacht
- 1/2 kopje poedersuiker
- 1/2 kopje bruine suiker
- 2-3 kopjes bloem, gezeefd
- 1 tl kaneel
- 1 tl gemalen nootmuskaat
- 1/4 tl zout
- Enkele druppels oranje kleuring (optioneel)
HALLOWEEN KOEKJES
Aantal personen: 8 50 minuten BakkenExtra benodigdheden
- mixer
- deegroller
- plastic huishoudfolie
- mengkom
- koekjesvorm (pompoen)
- aluminiumfolie
Bereiding
- Klop de boter en suiker zacht en luchtig. Gebruik je kleurstof, voeg dit dan toe aan het botermengsel.
- Meng in een andere kom de bloem, kaneel, nootmuskaat en zout.
- Voeg, met kleine beetjes, het bloemmengsel aan het botermengsel toe. Meng het geheel tot een zacht deeg.
- Dek het deeg af met plasticfolie en laat het 30 minuten in de koelkast opstijven.
- Bestuif het aanrecht of een plank met bloem en rol hier het deeg uit tot een plak van 1 cm dik.
- Steek met een pompoenvormige steekvorm koekjes uit het deeg. Leg de koekjes op een bakplaat en laat deze nogmaals 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Steek de CobbleStone aan.
- Bekleed het COBB rooster met aluminiumfolie, Leg, zodra de CobbleStone grijs is, de Grillplaat+ en het ingepakte rooster op de COBB. Haal de koekjes uit de koelkast en leg ze op het rooster. Leg daarna de deksel er bovenop.
- Bak de koekjes in ongeveer 5-8 minuten bruin, of totdat de onderkant goudkleurig en knapperig is.
- Haal de koekjes van het rooster en laat ze volledig afkoelen.
Bekijk meer recepten.