Ingrediënten
  • 1 hele kip (ongeveer 1.5kg)
  • zout
  • peper
  • 50ml oljifolie
  • sap van 1 citroen
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 50gr tijm, gesneden
  • 2gr cayenne peper
  • 10gr paprika

Halve kip

Aantal personen: 4 2 - 2.5 uur (incl. marineren) Braden

Bereiding

  • Een veel gebruikte gaartechniek bij kip is het “vlinderen” van de kip. Om de kip te vlinderen leg je de kip met de borstkant omlaag. Snij met een scherp mes langs beide kanten van de ruggengraat. Zorg ervoor dat je alleen de rug doorsnijdt, niet de borst. Verwijder de ruggengraat. Draai de kip met de borst omhoog. Druk op het borstbeen om de kip nog platter te krijgen. Door de kip op deze manier te snijden, gaart de kip sneller en gelijkmatiger. Doordat het vlees aan de botten blijft tijdens het garen, blijft het vlees sappiger en smaakvoller.
  • Maak een marinade van de ingrediënten. Smeer de kip hier mee in en laat het een uur marineren.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Plaats, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat en het rooster op de COBB. Warm de COBB 5 minuten voor met de deksel erop.

Leg de kip op het rooster met het borstbeen naar boven. Braad de kip in 45 tot 60 minuten gaar, met de deksel erop.

 

Bekijk meer recepten.