Ingrediënten
  • 450 gr broodmeel
  • 1 el gedroogde gist
  • 2 tl basterdsuiker
  • 1/2 tl zout
  • 250 ml warme melk
  • 2 el gesmolten boter
  • 150 gr knoflook boter
  • 300 gr mozzarella kaas
  • olijfolie

Kaas en knoflook rol

Aantal personen: 6 1 uur 30 minuten Bakken
Extra benodigdheden
  • grote mengkom
  • houten lepel
  • bakkwast
  • theedoek
  • rasp

Bereiding

  • Meng de bloem, gist en suiker in een grote kom en roer daarna het zout er doorheen. Maak in het midden van het bloemmengsel een gat en voeg hier de melk en boter aan toe. Roer het goed door elkaar met behulp van een houten lepel. Gebruik vervolgens je handen om het deeg 10 minuten goed te kneden. Dit kan in de kom of, als je de ruimte hebt, op een bebloemde ondergrond.
  • Veeg de kom schoon en bestrijk de binnenkant van de kom met olijfolie. Leg het deeg in de kom en dek het af met een vochtige theedoek. Zet de kom op een warme, tochtvrije plek en laat het deeg in 45-60 minuten rijzen totdat het deeg in grootte verdubbeld is.
  • Kneed het gerezen deeg 2 minuten tot het zijn oorspronkelijke grootte heeft.
  • Rol een klein stukje deeg op een bebloemd oppervlak uit tot een rechthoekige vorm. Smeer een theelepel knoflookboter over het uitgerolde deeg. Leg vervolgens twee kleine blokjes mozzarella op het uitgerolde deeg en vouw het deeg dicht. Smeer het opgevouwen deeg in met een het broodje met een theelepel knoflook boter. Rasp wat mozzarella en leg dit boven op het broodje. Herhaal de stappen van het deeg tot het deeg op is.
  • Steek de COBB aan met een halve Cobble Stone. Leg, als de Cobble tone grijs is de basisplaat en het rooster op de Cobb. Leg een aantal broodjes op het rooster. Houd voldoende ruimte tussen de broodjes zodat de broodjes kunnen rijzen tijdens het bakken. Leg de deksel op de COBB en bak de broodjes in ongeveer 15-20 minuten. Kijk tussendoor of de broodjes niet te hard bakken. Draai de laatste 2 minuten de broodjes om zodat de kaas op de bovenkant lekker knapperig wordt.
  • Herhaal de stappen van het bakken totdat alle broodjes gebakken zijn.

Eet smakelijk!