Ingrediënten
  • 2 kalkoenbouten
  • 2tl gedroogde oregano
  • 1 citroen
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Kalkoenbout met oregano en citroen

Aantal personen: 4 1.5 - 2 uur Braden

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Verwarm, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat en deksel 10 minuten voor.
  • Smeer de bouten in met de oregano en breng ze op smaak met zout en peper. Besprenkel ze daarna met olijfolie. Leg de bouten op de basisplaat en braad ze aan beide kanten 5 minuten aan. Laat tijdens het aanbraden de deksel zo veel mogelijk op de COBB. Haal de bouten van de basisplaat en leg ze op het rooster.
  • Snij de citroen in twee helften en besprenkel de bouten met het sap van de citroen. Plaats de citroen bij de bouten op het rooster. Leg het rooster op de basisplaat en plaats de deksel op de COBB.
  • De garingstijd is afhankelijk van de grootte van de bouten. Deze kan variëren van 1 uur tot 1.5 uur.
    Je kunt groente en aardappelen tegelijk met de bouten meegaren in de kom. Houd er dan wel rekening mee dat de garingstijd van de kalkoen daardoor iets langer wordt.