Ingredi├źnten
  • 4 grote bananen
  • 250gr boter
  • 500gr poedersuiker
  • 500ml room
  • 4 bolletjes Vanille ijs
  • Amandelschilfers

Karamel bananen geroosterd in de schil

Aantal personen: 4 40 minuten Braden
Benodigde accesoires

Bereiding

  • Steek de COBB aan. Je kunt ook gebruik maken van de restwarmte van de CobbleStone of briketjes na het bereiden van de hoofdmaaltijd. Plaats de basisplaat, het rooster en de deksel op de COBB als de briketjes driekwart grijs zijn, en verwarm deze 5 minuten voor.
  • Leg de bananen op het rooster en gril de bananen totdat de schil zwart is en zacht voelt.
  • Vervang de basisplaat en het rooster door de wok. Rooster de amandelschilfers in de wok totdat ze lichtbruin zijn. Haal de amandelschilfers uit de wok en laat deze afkoelen.
  • Smelt vervolgens de boter in de wok en voeg daar de poedersuiker aan toe. Roer de suiker door de boter totdat het mengsel een donkere karamel kleur krijgt. Pas op dat het niet verbrandt. Voeg daarna de room toe en breng de saus aan de kook. Haal daarna de wok van de COBB.
  • Maak in de lengte een snede door de schil van de geroosterde bananen. Verdeel de karamelsaus over de bananen en bestrooi deze met de geroosterde amandelen. Serveer de karamel bananen met een bolletje vanille-ijs.