Ingrediënten
  • 1.5 kg kippendijen
  • Ingrediënten voor de marinade
  • 350 ml Griekse yoghurt
  • 6 teentjes knoflook, geraspt
  • 2 volle tl korianderpoeder
  • 3 volle tl komijnpoeder
  • 3 volle tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 volle tl uipoeder
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 1/2 blikje tomatenpuree (100 gr)
  • 2 tl zout
  • 2 el citroensap
  • 3 el olijfolie
  • Overig
  • 8 Libanees platbbrood of XL pitabroodjes
  • 3 tomaten
  • 1/2 komkommer, in stukjes
  • 1 rode ui, in plakken
  • Fetakaas, in blokjes
  • Knoflooksaus

Kip kebab aan het spit

Aantal personen: 8 2.5u garen en 2-3u marineren Braden
Extra benodigdheden
  • Grote kom

Bereiding

  • Meng de marinade ingrediënten goed door elkaar in een kom. Voeg daarna de kippendijen goed en mix het geheel goed door. Zorg dat alle kippendijen voorzien zijn van marinade. Leg de kippendijen terug in de koelkast en laat de marinade gedurende twee tot drie uur intrekken.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone en laat deze op temperatuur komen. Rijg ondertussen de kippendijen aan het spit. Zorg ervoor dat de eerste en laatste stukken kippendij zoveel mogelijk vastgepind worden op de spiezen van de rotisserie. Steek de losse stukken van de kippendijen naar binnen, zodat er geen losse stukken aan het spit hangen.
  • Plaats de basisplaat en de verhoger van de rotisserie op de COBB. Leg daarna het spit erop. Zorg dat het vlees in het midden van de basisplaat ligt. Zet de rotisserie aan en leg de deksel op de COBB.
  • Afhankelijk van de buitentemperatuur en hoe strak je het spies hebt opgebouwd is de gaartijd 2 tot 2.5u. Als het erg koud is, is het wellicht nodig om een tweede CobbleStone te gebruiken. Meet, om zeker te weten dat de kip gaar is, met een kernthermometer de temperatuur van de kip. Bij een kerntemperatuur van 70-71oC is de kip gaar.

Serveer de kip kebab met de broodjes en garnering. Eet smakelijk!