Ingrediënten
  • 2 Grote Knolselderij
  • 6 Grote Pitabroodjes
  • 1 Grote Ui
  • 1 el Gerookte Paprikapoeder
  • 1 el Gemberpoeder (of 2 cm verse gember geraspt)
  • 2 el Gemalen Komijn
  • 2 el Gemalen Korianderzaad
  • 2 tl Chilipoeder (1 tl als je niet van scherp eten houdt)
  • 1 el Knoflookpoeder
  • 1 el Uienpoeder
  • 1 el Keukenzout (let je op je zout innamen gebruik dan 1 tl)
  • 1 el Kurkuma
  • 2 el fijne mosterd
  • 2 tl Gemalen Kaneel
  • 150 ml olijfolie
  • Knoflooksaus

Knolselderij Shoarma

Aantal personen: 6 2,5 uur Grillen
Extra benodigdheden
  • Bakkwast
  • Mengkom

Bereiding

  • Maak de marinade door alle kruiden en specerijen te mengen met de olijfolie. Voeg olijfolie toe tot het een mooie pasta wordt.
  • Schil de knolselderij en snij deze in dunne plakken van ongeveer 0,2 cm dik. Hoe dunner de plakken hoe meer smaak je geeft aan het gerecht.
  • Snij de ui middendoor.
  • Begin, voor het opbouwen van de shoarma, met een halve ui. Schuif daarna plak voor plak de knolselderij aan het spit. Begin met de kleinste plak, daarna grotere en vanaf het midden weer naar klein. Smeer iedere plak knolselderij aan één kant in met de marinade voordat je de volgende plak aan het spit rijgt. Eindig met de andere helft van de ui.
  • Smeer, als je shoarma spies klaar is, het restant van de marinade om de buitenkant van de knolselderij.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat op de COBB en plaats hierop de Rotisserie dekselverhoger. Leg daarna het spit op de dekselverhoger en zet de motor aan. Plaats dan de deksel op de COBB.
  • Gaar de shoarma in ongeveer 2 a 2,5 uur, tot de CobbleStone grotendeels opgebrand is. Omdat bij dit recept groente gebruikt wordt, is de kerntempratuur niet relevant.
  • Haal het spit van de COBB en snij de knolselderij vanaf het spit in dunne reepjes.
  • Serveer de knolselderij shoarma in een pitabroodje en met de knoflooksaus.

Tip: De binnenkant van de knolselderij is niet krokant. Wil je de knolselderij wat krokanter, dan kun je de stukjes knolselderij nog even opbakken in de wok of op de bakplaat.

Eet smakelijk.