Ingrediënten
  • 1 lamsbout zonder botblaadjes van 1 bosje verse tijm
  • 4 à 5 teentjes knoflook
  • 4 grote aardappels, geschild en in de lengte gehalveerd
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Lamsbout met gepofte aardappelen

Aantal personen: 4 2 uur Braden
Extra benodigdheden
  • rolladetouw
  • aluminiumfolie

Bereiding

  • Steek de COBB aan met de CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat, het rooster en de deksel erop en verwarm deze 10 minuten voor.
  • Strooi ondertussen peper, zout en de tijmblaadjes over de binnen- en buitenkant van de lamsbout. Leg de teentjes knoflook op het vlees en rol het vlees daarna op tot een rollade. Bind het vlees op met rolladetouw. Leg de lamsbout op het rooster en zet de deksel op de COBB.
  • Breng daarna de aardappels op smaak met zout en verpak deze met wat olijfolie per stuk in aluminiumfolie. Leg de aardappelen in de kookring van de COBB als de lamsbout 30 minuten op de COBB heeft gelegen.
  • De braadtijd van de lamsbout is ongeveer 1½ uur. Met behulp van een vleesthermometer kun je de gaarheid bepalen. De lamsbout is rosé bij een kerntemperatuur van 60 °C en doorbakken bij 65-70 °C. Laat de lamsbout, als hij gaar is, 10 minuten rusten op een snijplank voor je hem aansnijdt. Serveer met de aardappels en een groene salade.

Bekijk meer recepten.