Ingrediënten
  • 800gr lamsvlees, in stukken gesneden
  • 2 uien, gesneden
  • 6 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 4cm gember, geschild en fijngesneden
  • 4 tomaten, in stukken gesneden
  • 4tl korianderpoeder
  • 2tl komijnpoeder
  • 2tl garam masala
  • 1tl kaneelpoeder
  • 1tl kardemonpoeder
  • koolzaadolie
  • 100ml yoghurt
  • zout
  • water
  • 2el verse koriander

Lamscurry met yoghurt

Aantal personen: 4 2 uur Braden
Benodigde accesoires
Extra benodigdheden
  • 7 briketjes en 3 aanmaakblokjes

Bereiding

  • Steek de COBB aan en plaats, als de briketje driekwart grijs zijn, de wok en deksel op de COBB. Verwarm deze 5 minuten voor. Giet wat olie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook en gember. Voeg na enkele minuten de droge kruiden toe en bak deze mee totdat ze beginnen te geuren. Voeg daarna het lamsvlees toe en bak dit rondom bruin. Voeg de yoghurt toe en meng het geheel door. Voeg vervolgens water toe, voldoende om het vlees te laten sudderen. Plaats de deksel op de COBB en laat het vlees een uur garen. Controleer tussendoor of er nog voldoende vocht aanwezig is. Hou er bij de keuze van je ondergrond rekening mee dat door condensvorming de deksel van de COBB water kan lekken.
  • Voeg na een uur de tomaten en indien nodig extra water toe. Meng het geheel door en plaats de deksel terug op de COBB. Gaar het geheel nog een half uur. Breng, als het vlees gaar is, het geheel op smaak met zout. Garneer met verse koriander.Serveer de lamscurry met naambrood of rijst en een groene salade.

Bekijk meer recepten.