Ingrediënten
  • 500gr lamsgehakt
  • 120gr koriander, gesneden
  • 120gr verse munt, gesneden1tl gemalen komijn
  • 1tl gemalen koriander
  • 1 kleine chilipeper, fijngesneden
  • 1tl geelwortel (koenjit)
  • Kaneel
  • 15gr pijnboompitten
  • Sap van 1 limoen
  • Schil van 1 limoen, geraspt
  • 1 groot ei
  • 1 kopje verse broodkruimels
  • 500gr ontbijtspek
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Lamskofta, gewikkeld in spek

Aantal personen: 4 40 minuten Braden
Extra benodigdheden
  • Satéstokjes, geweekt in water
  • 7 briketjes en 3 aanmaakblokjes

Bereiding

  • Meng het gehakt met de kruiden, limoen en pijnboompitten. Voeg daarna het ei en de broodkruimels toe. Draai balletjes van het gehakt en omwikkel ze met spek. Rijg drie balletjes aan een satéstokje.
  • Steek de COBB aan. Plaats de bakplaat en de deksel op de COBB als de briketjes driekwart grijs zijn en verwarm de COBB 5 minuten voor. Leg de stokjes op de bakplaat en bak aan alle kanten bruin. Laat zoveel mogelijk de deksel erop. De gaartijd is afhankelijk van de grootte van de balletjes.